REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Online posezení aneb co by nemělo chybět na „skypeparty“ s přáteli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stýská se vám po pátečních večerech s přáteli, vychlazeném pivu či vínu a dobrém jídle? I přesto, že aktuální situace večírkům nepřeje, neklesejte na mysli! Zapněte počítač a zkuste „skypeparty“. Co by na takovém virtuálním večírku nemělo chybět a jak jej zrealizovat? Přinášíme vám pár tipů, jak lze i během karantény zažít neobyčejný večer s přáteli.


Tapas „skypeparty“

Základem každého večírku je dobré jídlo a online setkání není výjimkou. Na co se u virtuální party nesmí rozhodně zapomenout? Domluvte se s přáteli a připravte si totéž. Kromě přítomnosti ostatních tak budete moci sdílet i své chuťové dojmy. Netradiční situace si žádá netradiční řešení, proto vyzkoušejte tapas. Drobné občerstvení nabízející mnoho zajímavých chuťových variací.

Vyzkoušet můžete tradiční nakládané olivy nebo švestky zavinuté v šunce.„Masožravcům“ přijdou k duhu mini topinky s tradičním tatarákem. Je však třeba mít na paměti, že se jedná o syrové maso, proto dbejte na jeho kvalitu. Jestliže si chcete přípravu co nejvíc usnadnit, vsaďte na kompletně připravený, vakuovaný tatarský biftek, například značky Mr. Natur, kde je jistota českého masa. Pakližepatříte mezi milovníky pomazánek, zkuste třebatu z avokáda či červené řepy a podávejte na zdravějším a lehčím žitném pečivu, popřípadě se zeleninou. Jídla se dají různě kombinovat a taky nemusíte vše „vystřílet“ na jedné party. Karanténa bude ještě pár dní trvat, tak společně sdílejte recepty a pokaždé zkuste připravit nejoblíbenější pochoutku toho druhého.

 

 

Křup, křup aneb bez brambůrků to nepůjde

Už jste někdy bylina večírku, kde by chyběly slané dobroty? Hádáme, že ne, protože slané mlsání k večírkům zkrátka patří. Sáhnout lze po popcornu a jeho prostřednictvím se přenést až do daleké Ameriky, anebo zůstat pomyslně doma a dátsi českou klasiku – brambůrky. A když brambůrky, tak jedině ty Hobžovy. Jsou totiž vyráběny z nejlepších kusů brambor a díky tomu, že neprochází procesem blanšírování, si zachovávají poctivou bramborovou chuť. Svého oblíbence si najdou ti, kteří sází na klasiku v podobě Smažené cibulky, ale také milovníci lehce ostrých a nakyslých chutí. To splňuje například Chilli a limetka nebo Pepř a rozmarýn. Brambůrky se hodí také k dobře vychlazenému pivu nebo vínu. Jestliže nechcete mlsat brambůrky společně s tapas, nechte si je „do foroty“ na virtuální filmový večer. Domluvte se na filmu, který všichni společně shlédnete a pak o něm můžete sáhodlouze do noci diskutovat.

 

Oblíbený drink nesmí chybět

Součástí každé party je nejen dobré jídlo, ale také pitný režim.Jste zvyklí chodit s kamarády každý pátek „na jedno“? Kupte pivo, domluvte se s ostatními „skypujícími“ a tradiční páteční večery mohou zase pokračovat.Jestliže máte radějivečery nad skleničkou dobrého vína, otevřete lahvinku oblíbeného bílého či červeného či zkuste zaexperimentovat a pořiďte si každý nějakou exotickou příchuť, třeba grepové.

 

Kdo si hraje, nezlobí

Lámete si hlavu nad tím, jak svůj „skype večírek“ udělat jiným a něčím ho ozvláštnit? Zkuste hry! Pamatujete si na „Jméno, město, zvíře, rostlina, věc“? Připravte si propisky, papíry a zasoutěžte si o to, kdo z vás se stane králem či královnou večera! Jestliže dáváte přednost akčním hrám, vytáhněte Activity a pobavte se nad tím, kdo lépe předvede vážku či namaluje průtrž mračen.Zkrátkabavte se, jak jen to jde, a nebojte se na maximum využít moderních technologií. Právě díky nim se můžeme „potkávat“ s rodinou a přáteli. A až tato situace skončí, zase budeme moci zajít společně „na jedno“ a zasmát se nad tím, jak jsme předváděli pantomimu po Skypu.

 

EXTRA TIPY

Lahodný tatarák z toho nejlepšího českého hovězího

Poctivý tatarský biftek z kvalitního hovězího masa s opečenou topinkou a česnekem je delikátní pochoutkou. Základem je ovšem výběr toho správného masa a jeho následná příprava. Uzeniny Příbram nabízejí pod značkou Mr. Natur kompletně připravený, vakuovaný tatarák z kvalitního českého hovězího masa z příbramských chovů. Je připravený rovnou ke konzumaci a vy si tak bez starostí můžete vychutnat prvotřídní české hovězí.

Mr. Natur Tatarský biftek zakoupíte ve vakuovém balení 250 g za 69,90 v prodejnách Billa.

 

Pepřové Hobžovy brambůrky s vůní rozmarýnu

Pepř a rozmarýn rozšiřuje stálou nabídku černých Hobžových brambůrků a spolu se Smaženou cibulkou se stává součástí nejednoho regálu. Jemně štiplavá chuť s vůní rozmarýnu vyladěná do posledního detailu nesmí odteď chybět v žádném špajzu. Brambůrky jsou smaženy na 100% českém řepkovém oleji a vyráběny z vybraných odrůd brambor. Kromě toho si zachovávají typicky bramborovou chuť, a to proto, že neprochází procesem blanšírování.

Hobžovy brambůrky Pepř a rozmarýn v balení 150 g jsou k dostání v prodejnách vybraných řetězců za cenu 19,90 Kč.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Jahody, konečně!

Patříte mezi milovníky jahod a už se jich letos nemůžete dočkat? Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí. Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.

číst dále ...

Bio MatchaTea Harmony už počtvrté produktem roku

Produkt Bio MatchaTea Harmony obhájil pozici vítěze v soutěži Heureka.cz Produkt roku 2019 v kategorii čajů. Ocenění bylo uděleno na základě vyhodnocení nejpopulárnějších výrobků v jednotlivých kategoriích dle zájmu spotřebitelů. Zohledněn byl počet vyhledávání, oblíbenost a zájem spotřebitelů. Ocenění tedy není výsledkem rozhodnutí komise, ale opravdové spokojenosti a zájmu zákazníků.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy