REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Online posezení aneb co by nemělo chybět na „skypeparty“ s přáteli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stýská se vám po pátečních večerech s přáteli, vychlazeném pivu či vínu a dobrém jídle? I přesto, že aktuální situace večírkům nepřeje, neklesejte na mysli! Zapněte počítač a zkuste „skypeparty“. Co by na takovém virtuálním večírku nemělo chybět a jak jej zrealizovat? Přinášíme vám pár tipů, jak lze i během karantény zažít neobyčejný večer s přáteli.


Tapas „skypeparty“

Základem každého večírku je dobré jídlo a online setkání není výjimkou. Na co se u virtuální party nesmí rozhodně zapomenout? Domluvte se s přáteli a připravte si totéž. Kromě přítomnosti ostatních tak budete moci sdílet i své chuťové dojmy. Netradiční situace si žádá netradiční řešení, proto vyzkoušejte tapas. Drobné občerstvení nabízející mnoho zajímavých chuťových variací.

Vyzkoušet můžete tradiční nakládané olivy nebo švestky zavinuté v šunce.„Masožravcům“ přijdou k duhu mini topinky s tradičním tatarákem. Je však třeba mít na paměti, že se jedná o syrové maso, proto dbejte na jeho kvalitu. Jestliže si chcete přípravu co nejvíc usnadnit, vsaďte na kompletně připravený, vakuovaný tatarský biftek, například značky Mr. Natur, kde je jistota českého masa. Pakližepatříte mezi milovníky pomazánek, zkuste třebatu z avokáda či červené řepy a podávejte na zdravějším a lehčím žitném pečivu, popřípadě se zeleninou. Jídla se dají různě kombinovat a taky nemusíte vše „vystřílet“ na jedné party. Karanténa bude ještě pár dní trvat, tak společně sdílejte recepty a pokaždé zkuste připravit nejoblíbenější pochoutku toho druhého.

 

 

Křup, křup aneb bez brambůrků to nepůjde

Už jste někdy bylina večírku, kde by chyběly slané dobroty? Hádáme, že ne, protože slané mlsání k večírkům zkrátka patří. Sáhnout lze po popcornu a jeho prostřednictvím se přenést až do daleké Ameriky, anebo zůstat pomyslně doma a dátsi českou klasiku – brambůrky. A když brambůrky, tak jedině ty Hobžovy. Jsou totiž vyráběny z nejlepších kusů brambor a díky tomu, že neprochází procesem blanšírování, si zachovávají poctivou bramborovou chuť. Svého oblíbence si najdou ti, kteří sází na klasiku v podobě Smažené cibulky, ale také milovníci lehce ostrých a nakyslých chutí. To splňuje například Chilli a limetka nebo Pepř a rozmarýn. Brambůrky se hodí také k dobře vychlazenému pivu nebo vínu. Jestliže nechcete mlsat brambůrky společně s tapas, nechte si je „do foroty“ na virtuální filmový večer. Domluvte se na filmu, který všichni společně shlédnete a pak o něm můžete sáhodlouze do noci diskutovat.

 

Oblíbený drink nesmí chybět

Součástí každé party je nejen dobré jídlo, ale také pitný režim.Jste zvyklí chodit s kamarády každý pátek „na jedno“? Kupte pivo, domluvte se s ostatními „skypujícími“ a tradiční páteční večery mohou zase pokračovat.Jestliže máte radějivečery nad skleničkou dobrého vína, otevřete lahvinku oblíbeného bílého či červeného či zkuste zaexperimentovat a pořiďte si každý nějakou exotickou příchuť, třeba grepové.

 

Kdo si hraje, nezlobí

Lámete si hlavu nad tím, jak svůj „skype večírek“ udělat jiným a něčím ho ozvláštnit? Zkuste hry! Pamatujete si na „Jméno, město, zvíře, rostlina, věc“? Připravte si propisky, papíry a zasoutěžte si o to, kdo z vás se stane králem či královnou večera! Jestliže dáváte přednost akčním hrám, vytáhněte Activity a pobavte se nad tím, kdo lépe předvede vážku či namaluje průtrž mračen.Zkrátkabavte se, jak jen to jde, a nebojte se na maximum využít moderních technologií. Právě díky nim se můžeme „potkávat“ s rodinou a přáteli. A až tato situace skončí, zase budeme moci zajít společně „na jedno“ a zasmát se nad tím, jak jsme předváděli pantomimu po Skypu.

 

EXTRA TIPY

Lahodný tatarák z toho nejlepšího českého hovězího

Poctivý tatarský biftek z kvalitního hovězího masa s opečenou topinkou a česnekem je delikátní pochoutkou. Základem je ovšem výběr toho správného masa a jeho následná příprava. Uzeniny Příbram nabízejí pod značkou Mr. Natur kompletně připravený, vakuovaný tatarák z kvalitního českého hovězího masa z příbramských chovů. Je připravený rovnou ke konzumaci a vy si tak bez starostí můžete vychutnat prvotřídní české hovězí.

Mr. Natur Tatarský biftek zakoupíte ve vakuovém balení 250 g za 69,90 v prodejnách Billa.

 

Pepřové Hobžovy brambůrky s vůní rozmarýnu

Pepř a rozmarýn rozšiřuje stálou nabídku černých Hobžových brambůrků a spolu se Smaženou cibulkou se stává součástí nejednoho regálu. Jemně štiplavá chuť s vůní rozmarýnu vyladěná do posledního detailu nesmí odteď chybět v žádném špajzu. Brambůrky jsou smaženy na 100% českém řepkovém oleji a vyráběny z vybraných odrůd brambor. Kromě toho si zachovávají typicky bramborovou chuť, a to proto, že neprochází procesem blanšírování.

Hobžovy brambůrky Pepř a rozmarýn v balení 150 g jsou k dostání v prodejnách vybraných řetězců za cenu 19,90 Kč.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Pečete vlastní vánoční cukroví, nebo si ho kupujete?

Tak se přiznejte, jak to letos bude u vás doma s cukrovím. Upečete si ho, nebo ho raději koupíte? A pokud koupíte, dáte letos více jak 1000,- Kč za cukroví, nebo snad tolik ne?

číst dále ...

K oslavám patří dort. Upečte si jeden ke stoletému výročí želatinových bonbonů

Blíží se prosinec a s ním i sváteční atmosféra. Letošní poslední měsíc v roce bude speciální i pro společnost Haribo, která 13. prosince oslaví 100. výročí svého založení. Seznamte se s její dlouhou historií a připravte si spolu s námi speciální narozeninový dort, vždyť takové jubileum si oslavu zaslouží.

číst dále ...

Mák, dýně a mrkev – 3 podzimní recepty na podporu imunitu

Zatímco pro někoho je podzim časem dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou nastává čas viróz a nekončící rýmy. Zde je několik receptů z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému.

číst dále ...

Jaké cukroví by upekla maková panenka?

K Vánocům patří dobré jídlo a sladké cukroví, které hospodyňky připravují i týdny dopředu. V některých rodinách se předávají recepty na cukroví z generace na generaci a každý rok se opakují. Ani milovníkům tradic však neuškodí občas vyzkoušet něco jiného. Zkusili jste už někdy přidat do cukroví mák? Dříve mu byla dokonce přisuzována ochranitelská moc a byl považován za symbol bohatství a prosperity. Jeho typická chuť dodá i tradičnímu cukroví zajímavý šmrnc.

číst dále ...

5 receptů na nepečené cukroví, které by nemělo na vaši vánoční tabuli chybět

Nemáte čas na pečení cukroví? Nevadí, zkuste nepečené varianty vánočních cukrovinek. Nebudete muset sedět hodiny u trouby a hlídat, aby se nepřipálily, a zamilujete si je pro jejich jednoduché zpracování. Nepečené druhy jsou velmi oblíbené také161 u dětí, které vám s jejich přípravou určitě rády pomohou.

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy