REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ochutnejte novinky na Ginfestu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Již v sobotu 14. března 2020 vypukne další Ginfest by Barlife. Neodolatelnému kouzlu ginu propadá stále více odborné veřejnosti i zaujatých laiků, a tak není divu, že prémiový sortiment nezůstává s růstem pozadu. Na české ginové události roku nesmějí chybět ani produkty z nabídky Premier Wines & Spirits, předního distributora prémiových alkoholických a nealkoholických nápojů a vín.


Jedna z nejoblíbenějších událostí roku pro všechny milovníky ginu se nezadržitelně blíží. Ginfest otevře brány Vinohradského Pavilonu již 14. března od 13 hodin a do 21 hodin tu na vás budou čekat barmani u desítek stánků. Na této akci nesmějí chybět výjimečné giny spadající pod Premier Wines & Spirits. Kromě bohatě zásobených stánků nepropásněte ani jedinečnou přednášku. V 17.30 se těšte na Bruna Miguel De Jesus Pereira, který bude mluvit o důležitosti hroznů nejen pro G’Vine gin a jeho Nouaison verzi. Zároveň představí novinku June, příjemně svěží ginový likér s chutí broskve a letního ovoce. Doporučujeme klasicky s kvalitním tonikem na pár kostek ledu.

 

 

A na co se dál můžete těšit?

Známý a oblíbený středomořský Gin Mare se představí s vlastním přenosným barem. Pokud se chce na chvíli alespoň v myšlenkách přenést na prosluněný břeh moře, Gin Mare by měl být na Ginfestu vaší hlavní zastávkou.

Stánek prémiového toniku Thomas Henry vás potěší kombinací s orientálním ginem Opihr. Pokud jste tento gin, který používá mnohé netradiční botanicals a okouzlí vás velmi výraznou chutí i silným aroma, ještě neměli šanci vyzkoušet, teď je vaše chvíle. Ochutnat můžete i ready-to-drink novinky Opihr Gin & Tonic, a to rovnou ve třech variantách: klasický Gin & Tonic, verze s pomerančovou kůrou a varianta se zázvorovou esencí.

Minout byste však neměli hlavně novinky na trhu. Premier Wines s novým rokem představuje hned tři: Le Tribute, G’Vine Nouaison Gin a Sabatini Gin.

Oblíbený francouzský G’Vine gin navazuje na svůj úspěch a představuje svou novou, dokonale vyváženou verzi Nouaison. Mladé vinné květy, poznávací znamení ginů G’Vine, zůstávají. Kromě toho na vás pak čeká aroma 14 botanicals, které jsou destilovány samostatně a k jejich spojení došlo až v 25hl kotli z Charentes.

Další žhavou novinkou je svěží suchý španělský gin Le Tribute pocházející z rodinné destilerie, který vás překvapí citrusovou svěžestí. Po sto letech zkušeností s výrobou léků a sirupů se destilerie začala věnovat vytváření tohoto výjimečného ginu. Inspirace rodinnou historií se nezapře ani ve vzhledu lahve, připomínající lékárenskou karafu. Spolu s ginem byl představen i prémiový tonik, takže si snadno namixujete perfektně vyvážený Gin & Tonic.

Poslední novinkou je italský gin Sabatini pocházející z toskánské rodinné destilerie. V jeho vůni i chuti vynikají místní byliny. Destilát vznikl ve spolupráci s předními barmany, kteří ginu Sabatini dodali ten správný směr s profesionálním nadhledem.

 

Všechny uvedené giny zakoupíte na www.1er.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Tradiční i originální recepty, které oceníte nejen o Velikonocích

Poslední roky se stalo velkým trendem hledat nové recepty na internetu. I když stále je mezi námi mnoho těch, kteří si libují v tištěných časopisech a rádi si vystřihují recepty, co je zaujmou. Podle čeho se rozhodujete, že si daný pokrm připravíte? Nejspíše podle fotky a použitých surovin. Jaký je další krok? Dojít na nákup a vybrat např. vejce, slaninu, pečivo, máslo, jogurt. To jsou ingredience, s nimiž v březnu pracuje web akademiekvality.cz, plný zajímavých receptů a tipů ohledně potravin. Odborníci vám tam také poradí, jak se zorientovat v ohromném množství potravin, abyste poznali, které z nich jsou opravdu kvalitní. Zárukou jsou mj. značky kvality (např. Klasa nebo Regionální potravina) nacházející se na obalech výrobků.

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Velikonoční zajíček

Jedním ze symbolů Velikonoc je také zajíček. Najdeme ho už v bibli mezi stvořeními “maličkými na Zemi a moudřejšími nad mudrce”, kdy měl pravděpodobně symbolizovat chudé, skromné a pokorné. Křesťanství se k němu přesto stavělo s jistým odstupem pro jeho údajnou nadměrnou smyslnost a příslovečnou zaječí plodnost. Býval proto znázorňován jako bílý zajíc u nohou Panny Marie, což mělo symbolizovat vítězství čistoty nad tělesným pokušením. A to o sobě dávalo nejvíce vědět právě na jaře.

číst dále ...

Salente Cuco, hlavní chod a příloha vařené najednou

Multifunkční elektrický hrnec Salente Cuco ztělesňuje moderní vaření pro 21. století. V hrnci uvaříte své oblíbené pokrmy zdravě, snadno a rychle. Elektrické hrnce nabízí jednoduchý a zdravý způsob přípravy pokrmů. Díky svým automatickým funkcím navíc v kuchyni dokážou ušetřit čas i práci. Multifunkční hrnec Salente Cuco využijete jako tlakový, pomalý, napařovací, ale i jako rýžovar, jogurtovač, sterilizátor, skvěle v něm připravíte vajíčka na různý způsob, umožňuje smažení nebo restování. Jste-li příznivci zdravého vaření, jistě se Vám bude zamlouvat program vaření v páře. Páru využijete i pro sterilizaci např. kojeneckých lahví či lahví na zavařování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy