REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ochutnejte novinky na Ginfestu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Již v sobotu 14. března 2020 vypukne další Ginfest by Barlife. Neodolatelnému kouzlu ginu propadá stále více odborné veřejnosti i zaujatých laiků, a tak není divu, že prémiový sortiment nezůstává s růstem pozadu. Na české ginové události roku nesmějí chybět ani produkty z nabídky Premier Wines & Spirits, předního distributora prémiových alkoholických a nealkoholických nápojů a vín.


Jedna z nejoblíbenějších událostí roku pro všechny milovníky ginu se nezadržitelně blíží. Ginfest otevře brány Vinohradského Pavilonu již 14. března od 13 hodin a do 21 hodin tu na vás budou čekat barmani u desítek stánků. Na této akci nesmějí chybět výjimečné giny spadající pod Premier Wines & Spirits. Kromě bohatě zásobených stánků nepropásněte ani jedinečnou přednášku. V 17.30 se těšte na Bruna Miguel De Jesus Pereira, který bude mluvit o důležitosti hroznů nejen pro G’Vine gin a jeho Nouaison verzi. Zároveň představí novinku June, příjemně svěží ginový likér s chutí broskve a letního ovoce. Doporučujeme klasicky s kvalitním tonikem na pár kostek ledu.

 

 

A na co se dál můžete těšit?

Známý a oblíbený středomořský Gin Mare se představí s vlastním přenosným barem. Pokud se chce na chvíli alespoň v myšlenkách přenést na prosluněný břeh moře, Gin Mare by měl být na Ginfestu vaší hlavní zastávkou.

Stánek prémiového toniku Thomas Henry vás potěší kombinací s orientálním ginem Opihr. Pokud jste tento gin, který používá mnohé netradiční botanicals a okouzlí vás velmi výraznou chutí i silným aroma, ještě neměli šanci vyzkoušet, teď je vaše chvíle. Ochutnat můžete i ready-to-drink novinky Opihr Gin & Tonic, a to rovnou ve třech variantách: klasický Gin & Tonic, verze s pomerančovou kůrou a varianta se zázvorovou esencí.

Minout byste však neměli hlavně novinky na trhu. Premier Wines s novým rokem představuje hned tři: Le Tribute, G’Vine Nouaison Gin a Sabatini Gin.

Oblíbený francouzský G’Vine gin navazuje na svůj úspěch a představuje svou novou, dokonale vyváženou verzi Nouaison. Mladé vinné květy, poznávací znamení ginů G’Vine, zůstávají. Kromě toho na vás pak čeká aroma 14 botanicals, které jsou destilovány samostatně a k jejich spojení došlo až v 25hl kotli z Charentes.

Další žhavou novinkou je svěží suchý španělský gin Le Tribute pocházející z rodinné destilerie, který vás překvapí citrusovou svěžestí. Po sto letech zkušeností s výrobou léků a sirupů se destilerie začala věnovat vytváření tohoto výjimečného ginu. Inspirace rodinnou historií se nezapře ani ve vzhledu lahve, připomínající lékárenskou karafu. Spolu s ginem byl představen i prémiový tonik, takže si snadno namixujete perfektně vyvážený Gin & Tonic.

Poslední novinkou je italský gin Sabatini pocházející z toskánské rodinné destilerie. V jeho vůni i chuti vynikají místní byliny. Destilát vznikl ve spolupráci s předními barmany, kteří ginu Sabatini dodali ten správný směr s profesionálním nadhledem.

 

Všechny uvedené giny zakoupíte na www.1er.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co je to půst? A proč ho držet?

Vyzkoušejte si, zda vašemu tělu neprospěje začít jíst střídmě, jak to dělaly vaše babičky a prababičky. Po hojných a výživných vánočních svátcích začali naši předkové slavit další blahobytný svátek plný domácích zabíječek, pečené drůbeže a koblih, byl to masopust. Masopustem je označováno více jak 40 denní období od Tří králů 6.1. až do Popeleční středy. Po tomto období hojnosti však v minulosti vždy následoval půst. Před svátky jara Velikonocemi a Kristovým zmrtvýchvstáním bylo potřeba očistit tělo i mysl a začít žít střídměji. A k tomu byl dobrý právě půst, který tehdy trval 6 týdnů.

číst dále ...

Zdraví klíčí v semínkách… Stačí je „odemknout“!

Posilují imunitu, pomáhají při některých civilizačních chorobách, jsou skvělým pomocníkem při různých dietách… Semínka či ořechy patří do oblíbené rodiny superpotravin, které jsou pro naše tělo prospěšné v mnoha směrech. Věděli jste ovšem, že díky vodě nabobtná nejen jejich objem, ale zároveň také několikanásobně zvýšíte obsah živin? Aktivujte prospěšné látky a objevte klíč ke svému zdraví!

číst dále ...

Zkroťte chutě na sladké, aneb 5 tipů ke sladkému životu bez cukru

V posledních letech se stal cukr v očích nás, spotřebitelů, stále více hlídanou surovinou. Na tento trend tak začali reagovat i výrobci, jenž chtějí svým zákazníkům poskytnout oblíbené produkty v alternativě bez bílého cukru. Sladké chuti se přitom nemusíme vyhýbat úplně, stačí sáhnout po produktech, za jejichž sladkou chutí stojí například ovoce, nebo přírodní sladidla, jako třeba čekanka. Jak zkrotit chutě, když se dožadují většího množství sladkostí, než tělo potřebuje?

číst dále ...

Svačinové pomazánky, TOP výběr těch nejlepších receptů z databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz

Jednoduché recepty na úžasné pomazánky servírované jen tak, namazané na pečivu. Některé se dají používat i jako dipy, k namáčení krekrů či kousků zeleniny, jiné lze využít i na potření chlebíčků, či kanapek. Ovšem především je využijeme na přípravu chutných svačinek do školy, práce či na výlet. V tomto výběru svačinových pomazánek najdete 24 vyzkoušených receptů!

číst dále ...

Jarní detox chutně a zdravě? Vyzkoušejte recepty z rostlinné stravy

S příchodem jara je v posledních letech čím dál populárnější dopřávat si takzvaný jarní detox organismu. Metod, jak ho docílit, je celá řada. Ideální je zvolit takovou cestu, kterou si neublížíme a bude nám příjemná i dlouhodoběji. Jedině tak totiž svému tělu dopřejeme skutečně to, co po zimě potřebuje. V žádném případě není nutné držet úplný půst, popíjet jen ovocné šťávy nebo třeba několik dnů po sobě jíst stejné jídlo. Bohatě stačí jídelníček s příchodem jara vhodně odlehčit a dopřát si na vitamíny bohatou rostlinnou stravu. Chcete-li letos očistu těla zkusit s chutí, rozumem a pestrou chutnou stravou, nechte se inspirovat recepty na chutné jarní menu od České veganské společnosti.

číst dále ...

Odlehčená oblíbená jídla, která potěší celou rodinu

Přemýšlíte, jak překvapit a hlavně nasytit vaše strávníky? Pořád probíráte nové recepty? Už nehledejte a vyzkoušejte osvědčené klasiky, ale nově s kuřecím mletým masem. Mleté maso je velmi univerzální a skvěle nahradí vepřové a hovězí maso. Zároveň je lehce stravitelné a bohaté na řadu potřebných vitamínů a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Připravte si doma mini burgery, kuřecí tatarák, knedlíčky do polévky, sekanou, karbanátky nebo se inspirujte světovými hity jako jsou špagety bolognese, skotská vejce nebo chilli con carne. S novinkou Kuřecím steakem bez kůže mletým od Drůbežářského závodu Klatovy s 99% podílem masa vykouzlíte výtečnou hostinu na všechny způsoby.

číst dále ...

Zažeňte únorovou únavu pomocí těchto receptů

V druhém letošním měsíci potřebujeme doplnit síly po dlouhé zimě a temných dnech. Čím si tedy podmaní únor naše chuťové pohárky? Ideálně něčím zemitým a hutnějším, ale zároveň dobře stravitelným. Pojítkem všech našich receptů jsou proto zelenina a ovoce doplněné o vydatnější suroviny, jako je tvaroh, zvěřina, sýr nebo smetana. Čeká na vás polévka z pečené cibule, jelení hřbet s restovanou zeleninou, pečená mrkev s tvarohem a jako dezert jablečné řezy se zakysanou smetanou. Díky čemu budou vaše pokrmy dokonalé? Především díky tomu, že přemýšlíte o výběru surovin a kupujete ty kvalitní, což na ně prozradí mj. také značky kvality potravin na jejich obalech. Jedná se např. o Klasu nebo Regionální potravinu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy