REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nezapomeňte! Už tuto neděli 17. června slaví všichni tatínci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

U nás stále ještě ne příliš známý svátek, přesto již více jak 100 let slavený v zahraničí. To je Den otců, jež se slaví třetí neděli v červnu.


Tuto tradici založila Američanka Sonora Smart Doddová, která chtěla vzdát hold úsilí svému ovdovělému otci Williamu Smartovi, jež po ztrátě své manželky vychoval ji a čtyři její další sourozence. Historicky první oslava Dne otců proběhla u příležitosti jeho narozenin a to 19. června 1910. Popularita tohoto svátku však rychle rostla a původně soukromá událost se brzy stala událostí celosvětovou. Oficiálně se Dnem otců stala třetí červnová neděle v roce 1966 díky prezidentovi Lyndonu Johnsonovi.

 

 

Poděkujte jim. Zaslouží si to

A čím své táty odměnit? Každý toho svého jistě dobře známe a víme, co mu udělá radost. Jeden ocení klidnou neděli u sportovního utkání, druhý si zajde na ryby, třetího potěší to, že jste si na něj prostě jen vzpomněli. Co však nezklame žádného, je láhev kvalitního alkoholu.

Pokud byste chtěli zvolit právě tento typ poděkování, sáhněte třeba po limitované řadě whisky Johnnie Walker Red Rye Finish. V této skvělé skotské whisky se snoubí ovocné tóny s kořeněnými a vytváří tak jedinečnou kombinaci intenzity a sladkosti. Exkluzivitu nápoji přidává i speciální proces zrání, při kterém whisky nejprve odpočívala v sudech po bourbonu a posledních šest měsíců pak dozrává v nádobách po žitné whiskey. Je osvědčeno, že díky těmto kombinacím chutná všem.

Více na https://www.johnniewalker.com/cs-cz/

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy