REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.


Těšíte se na slunečné dny a máte rádi gin s tonikem? Trh s prémiovým alkoholem dnes nabízí výjimečný gin, který je díky svým specifickým botanicals opravdu jedinečný. Botanicals jsou rostlinné přísady ginu, které ve spojení s typickou chutí jalovce utvářejí charakter, vůni i chuť tohoto destilátu.

 

 

Gin Mare s jeho středomořskými botanicals, mezi nimiž nechybí koriandr, olivy či pomeranče ze Sevilly a Valencie, si jistě zamilujete. „Kvalitní gin si dopřejte s prémiovým tonikem. Jiné toniky jsou agresivní v chuti či bublinkách a zabíjejí tím zážitek z použitého ginu,“ radí Carlos Morante, brand ambassador značky Gin Mare. Vyzkoušejte například kombinaci Ginu Mare s prémiovým německým tonikem Thomas Henry. A jak nejlépe gin a tonik zkombinovat a čím je doplnit? „Gin s tonikem si nejraději vychutnávám ve velké balonové sklenici s pořádným množstvím ledu a hezkou ozdobou. Mám zkrátka rád, když je gin s tonikem elegantní, osvěžující a chutný,“ dodává Carlos Morante. Připravili jsme pro vás pár tipů, jak si můžete dopřát kvalitní gin s tonikem i doma.

 

Triple orange gin & tonic

Tato kombinace vás přenese do slunného Středomoří. Zvýrazní pomerančovou chuť Ginu Mare a zjemní ji tonikem Thomas Henry.

  • 4 cl Ginu Mare
  • Thomas Henry Tonic Water
  • lžička pomerančové marmelády
  • pár kapek Fee Brothers Bitteru
  • tenké plátky pomeranče

Do větší vinné sklenice vložte led, nalijte Gin Mare, přidejte lžičku pomerančové marmelády, zalijte tonikem a doplňte bitterem. Lehce promíchejte, aby se jednotlivé ingredience dostatečně spojily. Zdobte tenkými plátky pomeranče.

 

Středomořský gin & tonic

Chuť této kombinace vám v horkých letních dnech zaručí bylinkový zážitek plný osvěžení.

  • 4 cl Ginu Mare
  • Thomas Henry Tonic Water
  • snítka tymiánu
  • sušené rajčátko

Ve vysoké sklenici na víno zalijte led Ginem Mare, vložte sušené rajčátko (pro větší efekt může být rozříznuté napůl) a dolijte tonikem. Na závěr přidejte snítku tymiánu, která celý drink příjemně provoní.

 

Violet Mare

Ideální drink pro milovníky květinových tónů – tato voňavá kombinace Ginu Mare s fialkovým sirupem, doplněná tonikem a osvěžená limetou potěší všechny vaše smysly.

  • 5 cl Ginu Mare
  • 1724 Tonic
  • 2,5 cl fialkového sirupu Joseph Cartron
  • limeta

Do větší vinné sklenice vložte led a zalijte jej Ginem Mare. Přidejte fialkový sirup a zbytek sklenice doplňte tonikem. Lehce promíchejte a dozdobte plátky limetky, která se skvěle hodí jak do samotného drinku, tak jako ozdoba na kraj sklenice.

 

Gin Mare zakoupíte na stránkách www.1er.cz za cenu 1109 Kč za 0,7 l.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Kde berete své bílkoviny?

Masožravci pomlouvají vegetariány a ti jim to zase vracejí. Hlavní roli přitom mají často bílkoviny. Všude se o nich mluví a vám už z toho jde hlava kolem? Přečtěte si, jaký mají bílkoviny vliv na zdraví, naši peněženku i trávení.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy