REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.


Těšíte se na slunečné dny a máte rádi gin s tonikem? Trh s prémiovým alkoholem dnes nabízí výjimečný gin, který je díky svým specifickým botanicals opravdu jedinečný. Botanicals jsou rostlinné přísady ginu, které ve spojení s typickou chutí jalovce utvářejí charakter, vůni i chuť tohoto destilátu.

 

 

Gin Mare s jeho středomořskými botanicals, mezi nimiž nechybí koriandr, olivy či pomeranče ze Sevilly a Valencie, si jistě zamilujete. „Kvalitní gin si dopřejte s prémiovým tonikem. Jiné toniky jsou agresivní v chuti či bublinkách a zabíjejí tím zážitek z použitého ginu,“ radí Carlos Morante, brand ambassador značky Gin Mare. Vyzkoušejte například kombinaci Ginu Mare s prémiovým německým tonikem Thomas Henry. A jak nejlépe gin a tonik zkombinovat a čím je doplnit? „Gin s tonikem si nejraději vychutnávám ve velké balonové sklenici s pořádným množstvím ledu a hezkou ozdobou. Mám zkrátka rád, když je gin s tonikem elegantní, osvěžující a chutný,“ dodává Carlos Morante. Připravili jsme pro vás pár tipů, jak si můžete dopřát kvalitní gin s tonikem i doma.

 

Triple orange gin & tonic

Tato kombinace vás přenese do slunného Středomoří. Zvýrazní pomerančovou chuť Ginu Mare a zjemní ji tonikem Thomas Henry.

  • 4 cl Ginu Mare
  • Thomas Henry Tonic Water
  • lžička pomerančové marmelády
  • pár kapek Fee Brothers Bitteru
  • tenké plátky pomeranče

Do větší vinné sklenice vložte led, nalijte Gin Mare, přidejte lžičku pomerančové marmelády, zalijte tonikem a doplňte bitterem. Lehce promíchejte, aby se jednotlivé ingredience dostatečně spojily. Zdobte tenkými plátky pomeranče.

 

Středomořský gin & tonic

Chuť této kombinace vám v horkých letních dnech zaručí bylinkový zážitek plný osvěžení.

  • 4 cl Ginu Mare
  • Thomas Henry Tonic Water
  • snítka tymiánu
  • sušené rajčátko

Ve vysoké sklenici na víno zalijte led Ginem Mare, vložte sušené rajčátko (pro větší efekt může být rozříznuté napůl) a dolijte tonikem. Na závěr přidejte snítku tymiánu, která celý drink příjemně provoní.

 

Violet Mare

Ideální drink pro milovníky květinových tónů – tato voňavá kombinace Ginu Mare s fialkovým sirupem, doplněná tonikem a osvěžená limetou potěší všechny vaše smysly.

  • 5 cl Ginu Mare
  • 1724 Tonic
  • 2,5 cl fialkového sirupu Joseph Cartron
  • limeta

Do větší vinné sklenice vložte led a zalijte jej Ginem Mare. Přidejte fialkový sirup a zbytek sklenice doplňte tonikem. Lehce promíchejte a dozdobte plátky limetky, která se skvěle hodí jak do samotného drinku, tak jako ozdoba na kraj sklenice.

 

Gin Mare zakoupíte na stránkách www.1er.cz za cenu 1109 Kč za 0,7 l.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy