REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.


Těšíte se na slunečné dny a máte rádi gin s tonikem? Trh s prémiovým alkoholem dnes nabízí výjimečný gin, který je díky svým specifickým botanicals opravdu jedinečný. Botanicals jsou rostlinné přísady ginu, které ve spojení s typickou chutí jalovce utvářejí charakter, vůni i chuť tohoto destilátu.

 

 

Gin Mare s jeho středomořskými botanicals, mezi nimiž nechybí koriandr, olivy či pomeranče ze Sevilly a Valencie, si jistě zamilujete. „Kvalitní gin si dopřejte s prémiovým tonikem. Jiné toniky jsou agresivní v chuti či bublinkách a zabíjejí tím zážitek z použitého ginu,“ radí Carlos Morante, brand ambassador značky Gin Mare. Vyzkoušejte například kombinaci Ginu Mare s prémiovým německým tonikem Thomas Henry. A jak nejlépe gin a tonik zkombinovat a čím je doplnit? „Gin s tonikem si nejraději vychutnávám ve velké balonové sklenici s pořádným množstvím ledu a hezkou ozdobou. Mám zkrátka rád, když je gin s tonikem elegantní, osvěžující a chutný,“ dodává Carlos Morante. Připravili jsme pro vás pár tipů, jak si můžete dopřát kvalitní gin s tonikem i doma.

 

Triple orange gin & tonic

Tato kombinace vás přenese do slunného Středomoří. Zvýrazní pomerančovou chuť Ginu Mare a zjemní ji tonikem Thomas Henry.

  • 4 cl Ginu Mare
  • Thomas Henry Tonic Water
  • lžička pomerančové marmelády
  • pár kapek Fee Brothers Bitteru
  • tenké plátky pomeranče

Do větší vinné sklenice vložte led, nalijte Gin Mare, přidejte lžičku pomerančové marmelády, zalijte tonikem a doplňte bitterem. Lehce promíchejte, aby se jednotlivé ingredience dostatečně spojily. Zdobte tenkými plátky pomeranče.

 

Středomořský gin & tonic

Chuť této kombinace vám v horkých letních dnech zaručí bylinkový zážitek plný osvěžení.

  • 4 cl Ginu Mare
  • Thomas Henry Tonic Water
  • snítka tymiánu
  • sušené rajčátko

Ve vysoké sklenici na víno zalijte led Ginem Mare, vložte sušené rajčátko (pro větší efekt může být rozříznuté napůl) a dolijte tonikem. Na závěr přidejte snítku tymiánu, která celý drink příjemně provoní.

 

Violet Mare

Ideální drink pro milovníky květinových tónů – tato voňavá kombinace Ginu Mare s fialkovým sirupem, doplněná tonikem a osvěžená limetou potěší všechny vaše smysly.

  • 5 cl Ginu Mare
  • 1724 Tonic
  • 2,5 cl fialkového sirupu Joseph Cartron
  • limeta

Do větší vinné sklenice vložte led a zalijte jej Ginem Mare. Přidejte fialkový sirup a zbytek sklenice doplňte tonikem. Lehce promíchejte a dozdobte plátky limetky, která se skvěle hodí jak do samotného drinku, tak jako ozdoba na kraj sklenice.

 

Gin Mare zakoupíte na stránkách www.1er.cz za cenu 1109 Kč za 0,7 l.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy