REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plnička klobás

Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve velkém. Investice do plničky klobás se rychle vrátí. Už žádné popraskané klobásy, nepovedené pokusy a zmařený produkt. Existuje navíc hned několik druhů plničky podle různého objemu, průměru plnících trubiček. Sehnat se dá dokonce i elektrická plnička klobás, ta už je vhodná ale spíše do profesionální kuchyně.

 

 

Profesionální sada nožů

Nože jsou často jedna z posledních věcí, kterou lidé řeší při výbavě nové kuchyně. Většina lidí posbírá různé nože, co už měli roky doma a neřeší, na co je který nůž určený. Přitom zrovna kvalitní sada nožů vydrží v kuchyni při správné údržbě roky a ušetří starosti při každém vaření. Mezi základní nože patří univerzální kuchyňský nůž, vykošťovací nůž a speciální nůž na chléb či zeleninu. Stačí jich opravdu pár a vyplatí se do nich investovat.

 

Sušička na ovoce a zeleninu

Máte zahradu? Přemýšlíte jak uchovat ovoce, bylinky a zeleninu co nejdéle čerstvé, aniž byste je museli složitě zavařovat? Nejlepší je pořídit si sušičku na ovoce. Je poměrně skladná a využijete ji na veškerou zeleninu, ovoce, bylinky, houby a ty pak můžete vesele používat celou zimu až do další sezony.

 

Rýžovar

Připálená nebo rozvařená rýže, zničené nádobí. To bude minulostí s rýžovarem. Uvařte si oblíbenou a zdravou přílohu snadno a rychle s použitím rýžovaru. Rýžovary se liší hlavně objemem, proto doporučujeme při výběru zvážit, pro kolik lidí se bude rýže pravidelně vařit. Hlavních výhod oproti přípravě rýže v klasickém hrnci je hned několik. Těmi nejdůležitějšími je snadná příprava i čištění, výborná chuť hned několika druhů rýže. V rýžovaru se dá připravit lepivá rýže na sushi, jasmínová rýže na thajskou kuchyni, ale i klasická přílohová rýže k českým pokrmům. Rýže v rýžovaru navíc vydrží dlouho čerstvá, kyprá a připravená ke konzumaci. Ocení je zejména rodiče malých dětí, jelikož rýže patří mezi oblíbené dětské přílohy.

Kdo je v kuchyni jako doma, rád vaří, peče nebo smaží, ten určitě ocení naše tipy na chytré kuchyňské pomocníky. Někdy se i do kuchyně amatéra kuchaře vyplatí pořídit profesionální stroje, které ušetří spoustu starostí a práce úplně každému. Oproti myčce a mixéru, které má doma snad každý, my jsme vybrali ty nejlepší pomocníky, na které se často zapomíná. Přitom ušetří čas a vy se tak místo hodin v kuchyni můžete věnovat příjemnějším věcem. Ať už vyberete plničku klobás, sušičku, kvalitní nože či rýžovar, pro všechny se v běžné kuchyni najde místo i využití a budete vděčni, že je doma máte.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy