REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ne každý med je raw

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Apimel je rodinná firma, která od roku 1990 vykupuje med drobných včelařů, zpracovává ho a dodává do obchodů. Jde o produkt šetrného zemědělství od ověřených dodavatelů, kteří se soustředí na přebytkový med. Včelstva totiž často vyprodukují více medu, než může včelař a celá jeho rodina sníst, a právě na tento med se zaměřuje Apimel.


A co dělá med Apimel tak speciálním? Je to jeho raw kvalita. Sice se může zdát, že každý med je raw, ale není tomu tak. Běžně se totiž med před stáčením do sklenic zahřívá na teplotu okolo 50-55 oC a je jasné, že při takové úpravě musí dojít ke ztrátě některých vitamínů a zdraví prospěšných látek. Tepelně neupravený med naopak po stočení ztuhne a ze sklenice ho můžete „vysekávat“ – navíc nejde dobře zbavit nečistot a zbytků pláství.

V Apimelu tento problém vyřešili. Med se uchovává až tři týdny v kádích při pokojové teplotě, díky které se může očistit, stočit a zároveň si uchová všechny raw parametry a léčivé látky. Nemluvě o tom, že chutná skvěle. Díky složitosti plnění a nejvyšším standardům kvality firma plní pouze 30 lahví denně. Raw med Apimel si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy