REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Na co se zaměřit při výběru stolního mixéru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na trhu je k dostání mnoho různých druhů mixérů, proto se může zdát těžké vybrat ten pravý. Při výběru je důležité zaměřit se nejen na cenu a vzhled. Mixér by měl splňovat požadavky, které na něj budete mít. Ujasněte si, co vše s ním budete chtít připravovat, a jaké suroviny budete mixovat.


Výkon a otáčky

Je důležité si předem promyslet, co vše chcete v mixéru zpracovávat. Pokud neplánujete pouze přípravu běžných koktejlů, ale hodláte se surovinami experimentovat a připravovat třeba domácí rostlinná mléka či oříšková másla. Říká se, že dobrý mixér si snadno poradí se syrovou mrkví. K tomu je třeba zvolit mixér s vysokým počtem otáček, které zajistí, že suroviny umixujete rychle a najemno. „Mixér by měl mít více než 30 tisíc otáček za minutu, při těchto otáčkách dosáhnete lehce stravitelného smoothie a tělo z něj pak využije 70-80 % všech zdravých látek. Pokud mixér nebude mít tyto otáčky, tělo zpracovává jen 20-30 % enzymů a vitamínů, přičemž zbytek bez užitku vyloučí. Výkon by pak měl být alespoň 1500 W, abyste mohli zpracovat veškeré ovoce, zeleninu i ořechy“, vysvětluje Josef Kolka, specialista z www.g21-vitality.cz.

 

 

Provedení nádoby mixéru

Mixovací nádoba by měla mít dostatečnou kapacitu, ideálně okolo 2 litrů. Materiál, ze kterého bývají nádoby vyrobeny, je sklo nebo tvrzený plast. Sklo je odolnější vůči poškrábání, ale musíte počítat s tím, že skleněné nádoby jsou těžší, a proto se s nimi hůře manipuluje. U plastových nádob dejte pozor, aby měly certifikaci BPA free, a zda je materiál dostatečně odolný pro práci jak se studenými, tak s horkými potravinami (např. mixér G21 Perfect smoothie vitality má nádobku z odolného materiálu Tritan Copolyester, lze proto pracovat se všemi druhy potravin v teplotním rozmezí -40 °C až +120 °C). Dále věnujte pozornost víčku od nádoby mixéru. Mělo by být dostatečně zabezpečeno, aby se v průběhu mixování samo neodklopilo. Musí být tedy buď po obvodu opatřeno silikonem, nebo mít možnost zajištění před mixováním. Některá víčka mají dokonce nálevku, díky které lze suroviny přidávat i v průběhu mixování.

 

 
Další vychytávky

Dnešní mixéry už nejsou určené pouze na klasické mixování, ale jsou na ně kladeny větší nároky, jako je třeba sekání ořechů nebo drcení ledu. Proto u některých mixérů naleznete přímo přednastavené programy pro přípravu různých pokrmů jako je polévka, omáčka, pyré a podobně. „Princip přednastaveného programu je velice jednoduchý. Stačí navolit vybraný program a mixér si sám nastaví správné otáčky a čas mixování, po jehož uplynutí se sám vypne,“ upřesňuje Kolka. Výhodnou funkcí je také časovač, kdy si sami zvolíte dobu mixování, po které spotřebič mixovat přestane. Je známo, že mixér není žádným tichým spotřebičem, a to obzvláště při zpracování tvrdých surovin, proto jistě oceníte tišší chod u spotřebičů, které mají odhlučněný motor nebo protihlukový kryt (má ho například mixér Perfect Acoustic).

 

Zdroj: www.g21-vitality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy