REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Na co se zaměřit při výběru stolního mixéru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na trhu je k dostání mnoho různých druhů mixérů, proto se může zdát těžké vybrat ten pravý. Při výběru je důležité zaměřit se nejen na cenu a vzhled. Mixér by měl splňovat požadavky, které na něj budete mít. Ujasněte si, co vše s ním budete chtít připravovat, a jaké suroviny budete mixovat.


Výkon a otáčky

Je důležité si předem promyslet, co vše chcete v mixéru zpracovávat. Pokud neplánujete pouze přípravu běžných koktejlů, ale hodláte se surovinami experimentovat a připravovat třeba domácí rostlinná mléka či oříšková másla. Říká se, že dobrý mixér si snadno poradí se syrovou mrkví. K tomu je třeba zvolit mixér s vysokým počtem otáček, které zajistí, že suroviny umixujete rychle a najemno. „Mixér by měl mít více než 30 tisíc otáček za minutu, při těchto otáčkách dosáhnete lehce stravitelného smoothie a tělo z něj pak využije 70-80 % všech zdravých látek. Pokud mixér nebude mít tyto otáčky, tělo zpracovává jen 20-30 % enzymů a vitamínů, přičemž zbytek bez užitku vyloučí. Výkon by pak měl být alespoň 1500 W, abyste mohli zpracovat veškeré ovoce, zeleninu i ořechy“, vysvětluje Josef Kolka, specialista z www.g21-vitality.cz.

 

 

Provedení nádoby mixéru

Mixovací nádoba by měla mít dostatečnou kapacitu, ideálně okolo 2 litrů. Materiál, ze kterého bývají nádoby vyrobeny, je sklo nebo tvrzený plast. Sklo je odolnější vůči poškrábání, ale musíte počítat s tím, že skleněné nádoby jsou těžší, a proto se s nimi hůře manipuluje. U plastových nádob dejte pozor, aby měly certifikaci BPA free, a zda je materiál dostatečně odolný pro práci jak se studenými, tak s horkými potravinami (např. mixér G21 Perfect smoothie vitality má nádobku z odolného materiálu Tritan Copolyester, lze proto pracovat se všemi druhy potravin v teplotním rozmezí -40 °C až +120 °C). Dále věnujte pozornost víčku od nádoby mixéru. Mělo by být dostatečně zabezpečeno, aby se v průběhu mixování samo neodklopilo. Musí být tedy buď po obvodu opatřeno silikonem, nebo mít možnost zajištění před mixováním. Některá víčka mají dokonce nálevku, díky které lze suroviny přidávat i v průběhu mixování.

 

 
Další vychytávky

Dnešní mixéry už nejsou určené pouze na klasické mixování, ale jsou na ně kladeny větší nároky, jako je třeba sekání ořechů nebo drcení ledu. Proto u některých mixérů naleznete přímo přednastavené programy pro přípravu různých pokrmů jako je polévka, omáčka, pyré a podobně. „Princip přednastaveného programu je velice jednoduchý. Stačí navolit vybraný program a mixér si sám nastaví správné otáčky a čas mixování, po jehož uplynutí se sám vypne,“ upřesňuje Kolka. Výhodnou funkcí je také časovač, kdy si sami zvolíte dobu mixování, po které spotřebič mixovat přestane. Je známo, že mixér není žádným tichým spotřebičem, a to obzvláště při zpracování tvrdých surovin, proto jistě oceníte tišší chod u spotřebičů, které mají odhlučněný motor nebo protihlukový kryt (má ho například mixér Perfect Acoustic).

 

Zdroj: www.g21-vitality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Bageterie Boulevard uvádí nové menu podle známého izraelského šéfkuchaře, jako první ho ochutnal izraelský velvyslanec

Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.

číst dále ...

Grilovací sezóna začíná: Připravte si steak jako od šéfkuchaře. Potřebujete jen vyzrálé maso a správně rozehřátý gril

Slunce příjemně hřeje, zahrada ožívá čerstvě zelenou trávou a barevnými květy a všem milovníkům dobrého jídla začíná sezóna venkovního grilování. Je čas vytáhnout zaprášené grily z kůlny a věnovat jim trochu pozornosti a nakoupit uhlí a další nezbytnosti, bez kterých se žádný mistr grilu neobejde. V článku najdete také tipy, jak si vykouzlit dokonalý steak jako od profesionála.

číst dále ...

Jahody, konečně!

Patříte mezi milovníky jahod a už se jich letos nemůžete dočkat? Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí. Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.

číst dále ...

Netradiční recepty ze zeleniny

Ani vás už nebaví neustálé vymýšlení receptů? Rádi byste uvařili něco nového, chutného, barevného a zároveň plného vitamínů? Sáhněte do spíže po zelenině a zkuste tentokrát připravit netradiční pokrmy, které zachutnají nejen vám, ale celé rodině!

číst dále ...

Jak na přípravu domácích burgerových housek

Radí Pavel Meduna, vedoucí pekařství hypermarketů Globus. Receptů na domácí bulky existuje velké množství, nikdy ale neuděláte špatně, když se budete držet osvědčeného receptu vycházejícího z kynutého těsta. Housky jsou díky tomu vláčné a nadýchané a zároveň není potřeba velké množství surovin.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy