REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kluková Uršula

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Herečka a autorka kuchařky Kudy chodím, tudy jím …


Herečka Uršula Kluková autorka kuchařky Kudy chodím, tudy jím … Prožívala své dětství s rodiči v Polsku a její kuchyně tím zůstala ovlivněna. Důležitou surovinou v jejím jídelníčku jsou brambory připravené na nejrůznější způsoby. Nejraději ze všeho má polévky a zejména tu, kterou nazývá po polském zvyku

Baršč (nikoli bořšč)

Do hrnce dáme společně uvařit na kostičky nakrájenou červenou řepu, libové maso, cibuli, celer, pepř a ochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Když je vše měkké, zeleninu vyjmeme a získáme tak čistý baršč. Můžeme do něho dát zavářkové těstoviny, ale paní Kluková v něm má nejraději doma vyrobené taštičky, kterým říká uška nebo krepliky. Z vyváleného nudlového těsta nakrájíme čtverečky a naplníme je doměkka osmaženými houbami na cibulce. Přeložením těsta vytvoříme dobře utěsněné taštičky, které zavařujeme do baršče.

Zdroj: Super 18.8.2001

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy