REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klaus Václav

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Politik Klaus Václav (narozen 19. dubna 1941 – Blíženec) předseda Poslanecké sněmovny a nyní prezident strašně rád jí poctivou českou stravu (svíčková, guláš, bramborák, žádné speciality).


Na Vánoce mu manželka Livie připravuje rybí polévku podle receptu jedné babičky, bramborový salát tety Hanky, ořechový dort druhé babičky a jablkový salát podle receptu paní Klausové se sušenou meduňkou asamozřejmě kapra a vánoční cukroví.

Recept na oblíbený jablkový salát:

Připravuje se z oloupaných nakrájených jablek nebo nastrouhaných, přidáme čerstvou nebo sušenou meduňku větší množství, citrónovou šťávu a nadrobno nakrájený pomeranč. Recept připravuje paní Livie Klausová.

„Svou první kuchařku jsem si udělala z receptů, vystřižených z časopisu Vlasta „, svěřila se paní Klausová a ráda jeden přidala:

Tvarohové řezy ála Livia Klausová:

1 půllitrový hrníček polohrubé mouky, 3 lžíce cukru, 15 g Hery, 1 vejce, špetka soli, eventuálně půl sáčku prášku do pečiva.

Vypracujeme těsto, dlaní „rozmačkáme” na plech a uděláme vyšší okraje. Nalijeme náplň a pomalu pečeme ve středně vyhřáté troubě. Náplň: 1 měkký tvaroh, 4 lžíce cukru, 1/4 l mléka, 1 vejce, 1 vanilinový nebo ananasový pudink, 1 lžíce másla nebo Hery.

Tvaroh třeme s vejci a máslem, postupně přidáváme mléko, do kterého jsme rozmíchali pudinkový prášek a cukr. Před pečením můžeme nasypat plátky nakrájených jablek nebo přidat višně či rybíz nebo i sekané ořechy. Nemáme-li ovoce, můžeme pomazat těsto džeme nebo marmeládou a pak nalít náplň. Upečené řezy podáváme klasicky nakrájené na míse.

Václav Klaus dává přednost hovězím plátkům nebo rybám v Rio´s Beach Clubu v Praze. Super 12.8.01

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy