REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kanapky


Kanapky jsou vlastně jednohubky. Patří k praktickým studeným občerstvením například pro narozeninové party, oslavy Silvestra, či pracovní večírky. Tradiční česká představa jednohubky směřuje ke kolečkům nakrájeného rohlíku natřeného pomazánkou a ozdobené sýrem nebo šunkou a kouskem zeleniny. Základem jednohubky alias kanapky ale může být i krekr nebo jiné pečivo a variant oblohy je také nepřeberně mnoho. Některé kanapky se obejdou zcela bez pečiva a mají například formu malé rolky. Podstatné je, aby velikost kanapek odpovídala zhruba jednomu soustu a aby se, s trochou nadsázky, dobře pojídaly na kanapi. Z této činnosti je ostatně také odvozen jejich název.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy