REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fofrmedovník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tip na medovník upečený za 30 minut! Sdíleno ze stránek Ládi Hrušky…. Medovník má staletý slovanský původ. Najít ale přesnou recepturu je téměř nemožné, protože držitelé ochranné známky ji skrývají v tajnosti. Mezi lidmi však koluje značné množství různých receptů a paní Alenka má jeden z nich. Recept má od své maminky, která ho pro změnu získala od své kamarádky.


Na těsto (dva pláty):

500 g hl. mouky
200 g moučkového cukru
2 vejce
200 g másla
2 lžičky sody
2 lžíce medu

Ořechová směs:
120 g másla
100 g moučkového cukru
2 lžíce medu
300 g vlašských ořechů

Pudingová náplň:
400 ml mléka
1 puding
6 lžic cukru
1 máslo

Do mouky uděláme důlek na vejce, dáme vejce, pak ostatní suroviny, těsto lehce vyhněteme, pak rozdělíme na dvě poloviny, rozválíme. První těsto dáme do předehřáté trouby na 200 °C, pečeme 7 minut. Připravíme si zatím ořechovou směs, v hrnci na zdroji tepla rozpustíme máslo, zapracujeme med, cukr a nasekané ořechy. Hmotu rozprostřeme na druhý plát těsta. Vložíme druhý plech do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme 10 minut. Připravíme si náplň, uvaříme puding, do kterého zamícháme cukr a máslo, nejlépe pomocí mixéru. Hmotu rozprostřeme na upečený plát. Nakonec zaklopíme plátem s ořechy vytaženým z trouby.

Zdroj: https://www.facebook.com/vychytavkyladihrusky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy