Tip na medovník upečený za 30 minut! Sdíleno ze stránek Ládi Hrušky…. Medovník má staletý slovanský původ. Najít ale přesnou recepturu je téměř nemožné, protože držitelé ochranné známky ji skrývají v tajnosti. Mezi lidmi však koluje značné množství různých receptů a paní Alenka má jeden z nich. Recept má od své maminky, která ho pro změnu získala od své kamarádky.
Na těsto (dva pláty):
500 g hl. mouky
200 g moučkového cukru
2 vejce
200 g másla
2 lžičky sody
2 lžíce medu
Ořechová směs:
120 g másla
100 g moučkového cukru
2 lžíce medu
300 g vlašských ořechů
Pudingová náplň:
400 ml mléka
1 puding
6 lžic cukru
1 máslo
Do mouky uděláme důlek na vejce, dáme vejce, pak ostatní suroviny, těsto lehce vyhněteme, pak rozdělíme na dvě poloviny, rozválíme. První těsto dáme do předehřáté trouby na 200 °C, pečeme 7 minut. Připravíme si zatím ořechovou směs, v hrnci na zdroji tepla rozpustíme máslo, zapracujeme med, cukr a nasekané ořechy. Hmotu rozprostřeme na druhý plát těsta. Vložíme druhý plech do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme 10 minut. Připravíme si náplň, uvaříme puding, do kterého zamícháme cukr a máslo, nejlépe pomocí mixéru. Hmotu rozprostřeme na upečený plát. Nakonec zaklopíme plátem s ořechy vytaženým z trouby.
Link na video zde: https://fb.watch/3F_oDarJJ0/
Zdroj: https://www.facebook.com/vychytavkyladihrusky