REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort zdobený jen ovocem a marcipánem už vás nudí? Zkuste dekorování pomocí transfer fólie

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Překvapte návštěvu dortem či pralinkami nazdobenými jako z cukrárny – s wow efektem vám pomůže transfer fólie. Její aplikaci zvládnete s trochou trpělivosti úplně hravě a výsledný dojem náročného zdobení zaručeně ohromí.


Transferové fólie pro cukrářské použití slouží k pro oko náročnému dekorování dortů, dezertů nebo čokoládových pralinek. Práce s nimi není tak těžká, pro skvělý výsledek stačí dodržet správný postup.

„Transfer fólie mají opravdu hodně široké využití v praxi. Fungují na principu tepla, to znamená, že pokud vylijeme na transfer něco teplého, přenese se obrázek z fólie na tuto teplou hmotu. Může to být světlá i tmavá čokoláda nebo třeba kakaové máslo,“ říká profesionální cukrářka Dortisimo.cz Olga Ceralová.

Díky transfer fólií můžete svá cukrářská díla obohatit o nejrůznější zdobení a tvary, kterých byste při kreslení rukou jen těžko docílili. V obchodech je k dostání široké množství dekorů od nejrůznějších srdíček, hvězdiček a lístečků přes noty či tematické motivy až po abstraktní vlnky a další vzory.

 

 

Jak na transfer fólii ve třech krocích

  1. Rozehřátou čokoládu natřete na transferovou fólii položenou dekorem směrem vzhůru. Její velikost si můžete podle potřeby upravit.
  2. Nařežte si kýžené tvary a případně ještě podle potřeby vytvarujete.
  3. Po ztuhnutí čokolády fólii opatrně sloupněte.
 

Dekor jako od cukráře

Díky práci s transferovými fóliemi teď můžete svým domácím pralinkám dodat nové dekory a posunout je na profesionální úroveň. Nejsou to ale jen pralinky, kde dekorační transfer fólie využijete.

Zkuste čokoládové ozdobičky, kterými může dozdobit dezerty. Polijte celou plochu dvakrát, aby vznikla vyšší vrstva čokolády. Následně ještě za tepla vykrájejte čtverečky nebo jiné tvary pomocí vykrajovátek a nechte ztuhnout,“ vysvětluje postup cukrářka Olga Ceralová.

 

TIP – Transfer fólie s motivem tmavých not

Na dortu politém bílou čokoládou se budou skvěle vyjímat tmavé hudební noty. Zapomeňte na zdobičku nebo fix a probdělé noci nad předlohou. Perfektní dekor můžete mít na dortu za pár minut díky transfer fólii, která je k dostání na e-shopu Dortisimo.cz. Funguje podobně jako dětské obtiskovací tetování. Líc dekoru potřete rozehřátou čokoládou a nechte chvíli ztuhnout, pak ji nařežte či vymodelujte podle potřeb a po úplném ztuhnutí čokolády fólii sloupněte.

 

 

Cena: 50 Kč

www.dortisimo.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Kávová panna cotta – recept, který si okamžitě zamilujete

O tomhle italském dezertu už jste určitě slyšeli. Ochutnat ho můžete v každé lepší cukrárně a restauraci. Většinou je však k dostání panna cotta s malinami nebo s jahodami. Pokud ale i vy rádi zkoušíte nové chutě, dejte šanci kávové panna cottě do skleničky!

číst dále ...

Vsaďte na vlašáky a provoňte svou kuchyni skvělými recepty!

Kromě čerstvého, šťavnatého ovoce a zeleniny přichází na podzim také sezóna vlašských ořechů. Ty se díky jejich blahodárným účinkům řadí mezi jednu ze superpotravin, kterou určitě stojí za to si během chladných měsíců dopřát! A že vás zrovna nenapadá žádný originální recept, na němž by si pochutnala celá rodina? Inspirujte se našimi tipy!

číst dále ...

Václavky hlásí podzim

K typicky podzimním druhům hub patří václavky (Armillaria). Vyrůstají hojně právě koncem září kdy má svátek Václav. Václavky patří mezi parazitické dřevokazné houby, rostou jak na mrtvém, tak živém dřevě jehličnanů a listnáčů i dřevním odpadu ponořeném v zemi. Lesníci tuto houbu nemají v oblibě, jakmile se totiž usídlí na živých stromech, dost rychle a aktivně je zahubí. Dřevo napadené některými druhy václavek v noci chladně zeleně světélkuje. Dříve tak vyvolalo pověrčivý strach a nechalo vzniknout pověrám o bludičkách. Někdy se václavky, za studeného léta, objevují i v červenci a srpnu. Jedna z mála lupenatých hub, kterou houbaři berou na milost a často sbírají. Václavky mají mnoho lidových názvů jako hromadilka, honcula, kolopěnka, podpníček, podzimka, či fafrlinka.

číst dále ...

Obliba mušlí roste: Naučte se je připravovat jako v restauraci

Mušle i další mořské plody se na jídelníčku Čechů začínají objevovat stále častěji. Jsou totiž nejen lahodnou delikatesou, ale také zdrojem zdraví prospěšných látek, které z nich právem dělají superpotravinu. Pokud jste dosud mušle nevyzkoušeli, měli byste to napravit. Co v sobě ukrývají a jak si je můžeme připravit v pohodlí domova?

číst dále ...

Netradiční perník z jablek snadno a rychle

S příchodem podzimu nastává čas sklízet jablka. Jeden z nejrozšířenějších druhů ovoce má široké uplatnění nejen v české gastronomii. Populární ingrediencí je při přípravě moučníků stejně jako jablečné pálenky, calvadosu. S tímto ovocem se zkrátka dají dělat učiněné zázraky. U nás jablka nejčastěji končí ve štrúdlu nebo se z nich vyrábí povidla. Pokud hledáte inspiraci, co dalšího z jablek připravit, zkuste třeba netradiční perník podle našeho receptu.

číst dále ...

Káva slaví mezinárodní den. Připomeňte si odkud pochází a v kolika podobách ji rádi dopřejeme

Víte, jaký je rozdíl mezi Espressem, Lungem a Ristrettem? Věděli jste, že průměrný Čech vypije během jednoho roku přibližně 400 šálků espressa? Káva je nejen populárním energetickým nápojem, ale také rituálem, bez kterého si spousta lidí nedokáže představit svůj život. Díky své oblíbenosti si vysloužila také svůj mezinárodní den, který připadl na 1. října. Na voňavou pochoutku nezapomíná ani Dáme market, který u příležitosti Světového dnu kávy připravil pro zákazníky speciální akci na vybrané kávové produkty.

číst dále ...

“K dobrému jídlu nepotřebuješ stříbrnou vidličku”

Autorem tohoto výroku je americký šéfkuchař celebrit Paul Prudhomme, který vařil i na dvou prezidentských inauguracích. Dobré jídlo si můžete vychutnat i v pohodlí domova se svými nejbližšími, pokud do něj vložíte kousek sebe a připravíte ho s láskou. S recepty vám pomůže další oblíbený šéfkuchař Gabo Kocák, který 1. října na TV Paprika představí recepty mezinárodní kuchyně v nové kuchařské show Celý svet na panvici.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy