REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort zdobený jen ovocem a marcipánem už vás nudí? Zkuste dekorování pomocí transfer fólie

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Překvapte návštěvu dortem či pralinkami nazdobenými jako z cukrárny – s wow efektem vám pomůže transfer fólie. Její aplikaci zvládnete s trochou trpělivosti úplně hravě a výsledný dojem náročného zdobení zaručeně ohromí.


Transferové fólie pro cukrářské použití slouží k pro oko náročnému dekorování dortů, dezertů nebo čokoládových pralinek. Práce s nimi není tak těžká, pro skvělý výsledek stačí dodržet správný postup.

„Transfer fólie mají opravdu hodně široké využití v praxi. Fungují na principu tepla, to znamená, že pokud vylijeme na transfer něco teplého, přenese se obrázek z fólie na tuto teplou hmotu. Může to být světlá i tmavá čokoláda nebo třeba kakaové máslo,“ říká profesionální cukrářka Dortisimo.cz Olga Ceralová.

Díky transfer fólií můžete svá cukrářská díla obohatit o nejrůznější zdobení a tvary, kterých byste při kreslení rukou jen těžko docílili. V obchodech je k dostání široké množství dekorů od nejrůznějších srdíček, hvězdiček a lístečků přes noty či tematické motivy až po abstraktní vlnky a další vzory.

 

 

Jak na transfer fólii ve třech krocích

  1. Rozehřátou čokoládu natřete na transferovou fólii položenou dekorem směrem vzhůru. Její velikost si můžete podle potřeby upravit.
  2. Nařežte si kýžené tvary a případně ještě podle potřeby vytvarujete.
  3. Po ztuhnutí čokolády fólii opatrně sloupněte.
 

Dekor jako od cukráře

Díky práci s transferovými fóliemi teď můžete svým domácím pralinkám dodat nové dekory a posunout je na profesionální úroveň. Nejsou to ale jen pralinky, kde dekorační transfer fólie využijete.

Zkuste čokoládové ozdobičky, kterými může dozdobit dezerty. Polijte celou plochu dvakrát, aby vznikla vyšší vrstva čokolády. Následně ještě za tepla vykrájejte čtverečky nebo jiné tvary pomocí vykrajovátek a nechte ztuhnout,“ vysvětluje postup cukrářka Olga Ceralová.

 

TIP – Transfer fólie s motivem tmavých not

Na dortu politém bílou čokoládou se budou skvěle vyjímat tmavé hudební noty. Zapomeňte na zdobičku nebo fix a probdělé noci nad předlohou. Perfektní dekor můžete mít na dortu za pár minut díky transfer fólii, která je k dostání na e-shopu Dortisimo.cz. Funguje podobně jako dětské obtiskovací tetování. Líc dekoru potřete rozehřátou čokoládou a nechte chvíli ztuhnout, pak ji nařežte či vymodelujte podle potřeb a po úplném ztuhnutí čokolády fólii sloupněte.

 

 

Cena: 50 Kč

www.dortisimo.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy