REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dokonalá svatba – trendy pro letošní rok

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plánujete letos svatbu? Pomůžeme vám! Máme pro vás několik tipů na svatební trendy pro tento rok. Sladké od mistra Josefa Maršálka, přípitek z nejlepšího vinařství v České republice, dokonalé květiny z květinářství Metamorphosis a místo jako pro princeznu! Ano, kombinace těchto všech trendů a tipů povznese vaši svatbu na nezapomenutelný zážitek, na který budete vy i vaši přátelé často a rádi vzpomínat.


Svatební dort

Influence bude pocházet ze dvou různých událostí. Tou první je loňská královská svatba. Retro ve stylu tradičních anglických dortů, hodně zdobení pomocí bílkové glazury, květů z fondánu a studeného porcelánu stejně jako časově náročné precizní modelování gumové květinové hmoty. Ta druhá bude o 3D nanášení krému či jiných tužších náplních přímo na povrch dortu a to buď pomocí špachtlí a nebo štětců. Výsledný efekt reprezentuje Monetův impresionismus nebo klasické sochařské baroko. Textura bude nejvíc skloňované podstatné jméno, pokud půjde o svatební dort; mluvíme o kůře, kamenech, listech, papíru atd. Kaktusy a sukulenty jsou novými pivoňkami a růžemi.

 

 

Sladký bar

Skvělá příležitost pro ústřední korálovou barvu a její odstíny. Těšíme se na macaronkové či donutové ombre pyramidy, květinové 3D kreace z cupcakes a sněhového pečiva, 1000 a jedna příchutí marshmallows a popcornu. Nová čokoláda Ruby si také najde své místo na sladkém stole. Samozřejmostí budou mini verze centrálního svatebního dortu. Nezapomínejte na raw a vegan strávníky.

 

Výslužky

Jsou klíčem k odlišení se. Trendem jsou personalizované delikatesy z rukou cukrářů či cukrovinkářů. Domácí sladké pomazánky, karamelky či marshmallows vkusně zabalené a označené nejen iniciály svatebčanů ale i opatřené jmenovkou toho kterého hosta. Výjimkou nebudou ani mini či mikro lahve s výjimečným destilátem či pálenkou, rovněž personifikované.

 

Food trucky

Ostatní jídlo na svatbě nesmí být méně kreativní, než sladká část svatby. Individuální prostory servírují mini burgery či tacos, výběrové druhy mas a mořských plodů. Zvlášť experimentální část bude klíčová – vegan, raw, paleo se postará o ten pravý vzruch kolem svatebního stolování.

 

Přípitek

Jedna z nejdůležitějších věcí dne, slavnostní přípitek na vaši lásku! Rozhodně doporučujeme Crémant z vinařství Vinselekt Michlovský, které patří k nejlepším u nás. Jejich Crémanty jen tak někdo nepředčí a váš den udělají ještě výjimečnější, jen tak na něj totiž po tomto přípitku nikdo nezapomene. Například Crémant Blanc de Noir 2009 potěší expresivní vůní lesních ostružin a chutí sušeného ovoce. Perfektně se bude hodit například ke kanapkám s kaviárem. Další výjimečnou chuť nabízí svěží sekt Crémant Pinot – Chardonnay 2015, který se hodí k salátům s marinovaným tuňákem nebo k variacím krevet a lososa.

 

Bílé víno pro dámy, červené pro pány?

Může být. Na svatební oslavu se určitě hodí víno všech barev. Dámy jistě ocení bílé, pánové červené, ale nemusí to být podmínkou. Ať už je to jakkoliv, určitě je důležité potěšit hosty kvalitním, promyšleným a dotaženým výběrem. Vinselekt Michlovský se postará o to, že s výběrem nešlápnete vedle. Mezi bílá vína k slavnostní tabuli můžete zařadit například Aurelius 2013, výběr z hroznů, které získalo zlatou medaili AWC Vienna 2016 a Sylvánské zelené 2013, výběr z hroznů, které získalo stříbrnou medaili AWC Vienna 2019. Obě vína dlouhodobě zrála a kvasila v sudech z dubového dřeva a nabízí svěží ovocnou chuť. Dokonalým zástupcem červeného vína bude nefiltrovaný Merlot 2011, výběr z hroznů, který získal hned několik medailí, Salon vín v roce 2013, zlatou medaili Prague Wine Trophy 2013, Salon vín 2014, stříbrnou medaili Valtické vinné trhy 2014, stříbrnou medaili AWC Vienna 2014, stříbrnou medaili AWC Vienna 2015, a zlatou medaili OENOFORUM 2016. Nebojte se ale, hvězdou večera budete stále vy! Perfektně se hodí k vepřovým paštikám, kančím řízečkům nebo grilovaným srnčím medailonkům se zeleninovou omáčkou. Výborně se kombinuje se sýry s dvojí povrchovou plísní. A k těm perfektním moučníkům, které jste si zvolila určitě vyzkoušejte Agni 2011. Fortifikované víno s chutí peckového ovoce a švestkových povidel!

 

 

Tvar svatební kytice

Klasickému tvaru kulaté svatební květiny odzvonilo. Na scénu přichází tvary nepravidelné, rozcuchané a extravagantní. Svatební kytice nemusí být obrovské, nepravidelná může být i malá a kompaktní.

 

Barvy květin

V letošním roce se ke klasická bílé přidávají barvy výrazné a syté. Spojením světlé a tmavé barvy vznikne nepřehlédnutelná a kontrastní květina.

 

Druhy květin

Druhy květin se liší podle ročního období. Ale v každém ročním období se objevují květiny, které nás provází celý rok, jsou to růže. Pokud se bavíme o trendech druhů květin, tak růže zůstanou asi navždy. Dále se přidávají exotické květy, které svatební kytici ozvláštní. Letos se budou také používat různé větve s pučícími lístečky a plody.

 

Místo jako pro princeznu

Určitě na zámku. Ne, jen tak ledajakém. To je sen každé ženy. V zámeckém hotelu Chateau Kotěra se může stát skutečností. Hotel, který leží v srdci anglické zahrady, nabízí pohádkovou atmosféru, která zařídí, že váš den D, bude naprosto dokonalý a výjimečný. Romantická atmosféra první republiky, kubistická restaurace, salonky a zahrada nabízí mnoho poloh, ve kterých se může vaše svatba odehrávat. Zámecká restaurace pod vedením gastro legendy Roberta Chejna, nabízí chuťové zážitky na velmi vysoké úrovni. Objednat si zde můžete klasické svatební menu, ale i středomořské speciality. Jedinečným zážitkem je i sladký bar o který se postará již výše zmíněný Josef Maršálek, cukrářský mistr, který působil několik let v zahraničí a pekl i pro anglickou královnu.

 

Zdroje: www.marsalekjosef.com, www.michlovsky.com, www.metamorphosis.cz, www.hotelkotera.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Jaký nápoj nejvíce přes den pijete?

Dostatečný příjem vody, ale i jiných tekutin, je pro naše tělo nezbytné a pomáhá nám v mnoha ohledech. Ano je důležité pít, ideálně pak postupně, během celého dne a dodržovat tak pitný režim. Ale co většina z nás vlastně přes den pije? Je to jen obyčejná voda, litry kávy nebo si dopřáváme nějaké kupované sladké nápoje?

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy