REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dokonalá svatba – trendy pro letošní rok

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plánujete letos svatbu? Pomůžeme vám! Máme pro vás několik tipů na svatební trendy pro tento rok. Sladké od mistra Josefa Maršálka, přípitek z nejlepšího vinařství v České republice, dokonalé květiny z květinářství Metamorphosis a místo jako pro princeznu! Ano, kombinace těchto všech trendů a tipů povznese vaši svatbu na nezapomenutelný zážitek, na který budete vy i vaši přátelé často a rádi vzpomínat.


Svatební dort

Influence bude pocházet ze dvou různých událostí. Tou první je loňská královská svatba. Retro ve stylu tradičních anglických dortů, hodně zdobení pomocí bílkové glazury, květů z fondánu a studeného porcelánu stejně jako časově náročné precizní modelování gumové květinové hmoty. Ta druhá bude o 3D nanášení krému či jiných tužších náplních přímo na povrch dortu a to buď pomocí špachtlí a nebo štětců. Výsledný efekt reprezentuje Monetův impresionismus nebo klasické sochařské baroko. Textura bude nejvíc skloňované podstatné jméno, pokud půjde o svatební dort; mluvíme o kůře, kamenech, listech, papíru atd. Kaktusy a sukulenty jsou novými pivoňkami a růžemi.

 

 

Sladký bar

Skvělá příležitost pro ústřední korálovou barvu a její odstíny. Těšíme se na macaronkové či donutové ombre pyramidy, květinové 3D kreace z cupcakes a sněhového pečiva, 1000 a jedna příchutí marshmallows a popcornu. Nová čokoláda Ruby si také najde své místo na sladkém stole. Samozřejmostí budou mini verze centrálního svatebního dortu. Nezapomínejte na raw a vegan strávníky.

 

Výslužky

Jsou klíčem k odlišení se. Trendem jsou personalizované delikatesy z rukou cukrářů či cukrovinkářů. Domácí sladké pomazánky, karamelky či marshmallows vkusně zabalené a označené nejen iniciály svatebčanů ale i opatřené jmenovkou toho kterého hosta. Výjimkou nebudou ani mini či mikro lahve s výjimečným destilátem či pálenkou, rovněž personifikované.

 

Food trucky

Ostatní jídlo na svatbě nesmí být méně kreativní, než sladká část svatby. Individuální prostory servírují mini burgery či tacos, výběrové druhy mas a mořských plodů. Zvlášť experimentální část bude klíčová – vegan, raw, paleo se postará o ten pravý vzruch kolem svatebního stolování.

 

Přípitek

Jedna z nejdůležitějších věcí dne, slavnostní přípitek na vaši lásku! Rozhodně doporučujeme Crémant z vinařství Vinselekt Michlovský, které patří k nejlepším u nás. Jejich Crémanty jen tak někdo nepředčí a váš den udělají ještě výjimečnější, jen tak na něj totiž po tomto přípitku nikdo nezapomene. Například Crémant Blanc de Noir 2009 potěší expresivní vůní lesních ostružin a chutí sušeného ovoce. Perfektně se bude hodit například ke kanapkám s kaviárem. Další výjimečnou chuť nabízí svěží sekt Crémant Pinot – Chardonnay 2015, který se hodí k salátům s marinovaným tuňákem nebo k variacím krevet a lososa.

 

Bílé víno pro dámy, červené pro pány?

Může být. Na svatební oslavu se určitě hodí víno všech barev. Dámy jistě ocení bílé, pánové červené, ale nemusí to být podmínkou. Ať už je to jakkoliv, určitě je důležité potěšit hosty kvalitním, promyšleným a dotaženým výběrem. Vinselekt Michlovský se postará o to, že s výběrem nešlápnete vedle. Mezi bílá vína k slavnostní tabuli můžete zařadit například Aurelius 2013, výběr z hroznů, které získalo zlatou medaili AWC Vienna 2016 a Sylvánské zelené 2013, výběr z hroznů, které získalo stříbrnou medaili AWC Vienna 2019. Obě vína dlouhodobě zrála a kvasila v sudech z dubového dřeva a nabízí svěží ovocnou chuť. Dokonalým zástupcem červeného vína bude nefiltrovaný Merlot 2011, výběr z hroznů, který získal hned několik medailí, Salon vín v roce 2013, zlatou medaili Prague Wine Trophy 2013, Salon vín 2014, stříbrnou medaili Valtické vinné trhy 2014, stříbrnou medaili AWC Vienna 2014, stříbrnou medaili AWC Vienna 2015, a zlatou medaili OENOFORUM 2016. Nebojte se ale, hvězdou večera budete stále vy! Perfektně se hodí k vepřovým paštikám, kančím řízečkům nebo grilovaným srnčím medailonkům se zeleninovou omáčkou. Výborně se kombinuje se sýry s dvojí povrchovou plísní. A k těm perfektním moučníkům, které jste si zvolila určitě vyzkoušejte Agni 2011. Fortifikované víno s chutí peckového ovoce a švestkových povidel!

 

 

Tvar svatební kytice

Klasickému tvaru kulaté svatební květiny odzvonilo. Na scénu přichází tvary nepravidelné, rozcuchané a extravagantní. Svatební kytice nemusí být obrovské, nepravidelná může být i malá a kompaktní.

 

Barvy květin

V letošním roce se ke klasická bílé přidávají barvy výrazné a syté. Spojením světlé a tmavé barvy vznikne nepřehlédnutelná a kontrastní květina.

 

Druhy květin

Druhy květin se liší podle ročního období. Ale v každém ročním období se objevují květiny, které nás provází celý rok, jsou to růže. Pokud se bavíme o trendech druhů květin, tak růže zůstanou asi navždy. Dále se přidávají exotické květy, které svatební kytici ozvláštní. Letos se budou také používat různé větve s pučícími lístečky a plody.

 

Místo jako pro princeznu

Určitě na zámku. Ne, jen tak ledajakém. To je sen každé ženy. V zámeckém hotelu Chateau Kotěra se může stát skutečností. Hotel, který leží v srdci anglické zahrady, nabízí pohádkovou atmosféru, která zařídí, že váš den D, bude naprosto dokonalý a výjimečný. Romantická atmosféra první republiky, kubistická restaurace, salonky a zahrada nabízí mnoho poloh, ve kterých se může vaše svatba odehrávat. Zámecká restaurace pod vedením gastro legendy Roberta Chejna, nabízí chuťové zážitky na velmi vysoké úrovni. Objednat si zde můžete klasické svatební menu, ale i středomořské speciality. Jedinečným zážitkem je i sladký bar o který se postará již výše zmíněný Josef Maršálek, cukrářský mistr, který působil několik let v zahraničí a pekl i pro anglickou královnu.

 

Zdroje: www.marsalekjosef.com, www.michlovsky.com, www.metamorphosis.cz, www.hotelkotera.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy