REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.


Holandské slávky prvotřídní kvality obohatí menu tuzemských restaurací i letos. Třetí ročník úspěšného festivalu Prague Mussel Week proběhne ve dnech 13. až 19. září. Pořadatelé festivalu přivezou do hlavního města přibližně 23 tun čerstvých slávek, z nichž budou šéfkuchaři ve více než sedmdesáti restauracích připravovat originální pokrmy. Čerstvě nalovené slávky doputují z nizozemského Yerseke do Prahy již za 18 hodin.

 

 

„I letos chceme ukázat Čechům, že mušle nejsou výstřelkem pro smetánku, ale zdravou a chutnou potravinou, vhodnou na každý stůl. Během týdenního festivalu plánujeme naservírovat více než 50 tisíc porcí delikatesních pokrmů, a přinést tak chuť moře do Prahy i do dalších míst České republiky,“ přibližuje letošní ročník Prague Mussel Weeku Pierre-Manuel Boels, CEO společnosti HOPI CEE Fish HUB, jež festival pořádá.

Stejně jako v minulém ročníku si zájemci mohou na webových stránkách festivalu praguemusselweek.cz vygenerovat voucher na 1+1 porci zdarma, se kterým stačí zamířit do některé z desítek pražských restaurací ve třech cenových kategoriích: Luxury (luxusní restaurace), Money for Value (střední cenová kategorie) a Bistro (dobrá kvalita za příznivou cenu). Čtvrtá kategorie Out of Prague je určena pro podniky mimo hlavní město, které budou do festivalu rovněž zapojeny.

„Návštěvníkům budeme servírovat čerstvé slávky přímo z Nizozemska, odkud pochází nejlepší mušle na světě. Slávky od našich dodavatelů jsou prvotřídní kvality a mají vysoký poměr lastury a masa,“ dodává Pierre-Manuel Boels s tím, že novinkou letošního ročníku Prague Mussel Weeku se stane i možnost koupit si slávky v obchodních řetězcích po celou dobu konání festivalu.

„Slávky jsou velmi snadné k vaření. Pro veřejnost chystáme spoustu receptů i video receptů. Během festivalu budou navíc mušle v obchodních řetězcích k dostání za zvýhodněnou cenu,“ doplňuje novinky třetího ročníku Pierre-Manuel Boels.

 

Proč ochutnat slávky?

Stejně jako všechny mořské plody jsou slávky především mimořádně zdravé a řadí se tak mezi takzvané superpotraviny. Jsou plné bílkovin, železa a vitamínů. I jedna malá slávka obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin, vitamíny A a B12, selen, jód a zinek. Tyto látky pomáhají zlepšit funkci mozku, regulují hormony štítné žlázy a posilují imunitní systém. Přispívají rovněž ke zdraví očí a zářivé pokožce.

Přesvědčte se sami o jedinečném složení a kvalitě holandských slávek na letošním ročníku úspěšného food festivalu Prague Mussel Week!

 

O Prague Mussel Weeku

Festival Prague Mussel Week si klade za cíl ukázat všem, že mušle nejsou žádným luxusním nedostupným zbožím, nýbrž chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí každodenního jídelníčku. Zažijte s námi pravé moře chutí na jazyku! Více informací o festivalu naleznete na praguemusselweek.cz.

 

O společnosti HOPI FISH HUB

Posláním společnosti HOPI FISH HUB je stát se moderním centrem logistiky a zpracování čerstvých ryb pro střední a východní Evropu, a tím podporovat trend významného růstu spotřeby čerstvých ryb v tomto regionu. Disponujeme nejrychlejší přepravou čerstvých ryb a mořských plodů do regionů CEE. Garantujeme ultračerstvé produkty, zpracované naším zkušeným a stabilním personálem. Verifikováno rozsáhlou mezinárodní certifikací.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy