REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brousek Otakar ml.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Herec Brousek Otakar mladší má rád pokrmy lahodící oku i žaludku.


Má rád jídlo i bez žen. Oblíbený pokrm má pizzu, připravenou jako šunka s vejci hemenex. Připravuje ji ze šunky, nakrájeného sýra, rozkverlaných vajec, oregána a dochucuje to kořením na pizzu. Má rád i moučníky jako bábovky, buchty a koláče, ale na ty si netroufne, to nechává na odbornících. Má svoji zásadu, stejně jako jeho táta, že při jídle a pití musí být pohoda, nikoli, aby se jedlo a pilo na žal. Velice si pochutná i na obyčejném chlebu s máslem a posypaném nasekanou pažitkou. A protože měl nevlastní ruskou babičku, tak stejně jako tatínek má rád pelmeně, což je jeho jídlo z dětství.

Podle počtu strávníků si připravíme mleté maso napůl hovězí a vepřové, které smícháme a nakrájenou cibulí, osolíme, opepříme, zalijeme studenou vodou a dáme do chladu. Mezitím vyválíme nudlové těsto a dbáme na to, aby bylo dost vláčné.

Skleničkou z něho vykrajujeme kolečka, na které klademe ochucenou masovou směs. Těsto přeložíme, konce k sobě důkladně přimáčkneme a vaříme zvolna v osolené vodě, až pelmeně samy vyplavou. Podáváme je polité zředěným octem, rozpuštěným máslem a smetanou. Pokud je nesníme najednou, můžeme je uložit do zásoby do mrazáku nebo je jíst studené a v tom případě k nim podáváme kečup nebo sojovou omáčku.

A ještě má rád takto připraveného králíka. Základ tohoto jednoduchého receptu pochází ze staročeské kuchyně. Rozporcujeme a osolíme králíka a opečeme ho na nakrájené slanině. Pak přidáme kysané zelí a to podle chuti, zalijeme smetanou a ještě chvíli povaříme. Servírujeme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy