REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brousek Otakar ml.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Herec Brousek Otakar mladší má rád pokrmy lahodící oku i žaludku.


Má rád jídlo i bez žen. Oblíbený pokrm má pizzu, připravenou jako šunka s vejci hemenex. Připravuje ji ze šunky, nakrájeného sýra, rozkverlaných vajec, oregána a dochucuje to kořením na pizzu. Má rád i moučníky jako bábovky, buchty a koláče, ale na ty si netroufne, to nechává na odbornících. Má svoji zásadu, stejně jako jeho táta, že při jídle a pití musí být pohoda, nikoli, aby se jedlo a pilo na žal. Velice si pochutná i na obyčejném chlebu s máslem a posypaném nasekanou pažitkou. A protože měl nevlastní ruskou babičku, tak stejně jako tatínek má rád pelmeně, což je jeho jídlo z dětství.

Podle počtu strávníků si připravíme mleté maso napůl hovězí a vepřové, které smícháme a nakrájenou cibulí, osolíme, opepříme, zalijeme studenou vodou a dáme do chladu. Mezitím vyválíme nudlové těsto a dbáme na to, aby bylo dost vláčné.

Skleničkou z něho vykrajujeme kolečka, na které klademe ochucenou masovou směs. Těsto přeložíme, konce k sobě důkladně přimáčkneme a vaříme zvolna v osolené vodě, až pelmeně samy vyplavou. Podáváme je polité zředěným octem, rozpuštěným máslem a smetanou. Pokud je nesníme najednou, můžeme je uložit do zásoby do mrazáku nebo je jíst studené a v tom případě k nim podáváme kečup nebo sojovou omáčku.

A ještě má rád takto připraveného králíka. Základ tohoto jednoduchého receptu pochází ze staročeské kuchyně. Rozporcujeme a osolíme králíka a opečeme ho na nakrájené slanině. Pak přidáme kysané zelí a to podle chuti, zalijeme smetanou a ještě chvíli povaříme. Servírujeme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy