Opravdu nezvyklé chutě projevují Australané. Za jednu z největších specialit tamější kuchyně jsou považována varlata grilovaných klokanů.
Pochoutka protinožců
V restauracích se obvykle servíruje talíř s třemi varlaty klokanů v ceně kolem jeden a půl dolaru. A nic nebrání australskému gurmánovi v hodování. Popřejeme mu tedy dobrou chuť!
Šampióni na talíři
Australský farmář Henri Smith nemohl obeslat závody šneků, poněvadž během jediné noci přišel o celou mistrovskou stáj. Pátrání policie bylo sice rozsáhlé, leč bezvýsledné. Věc objasnila až anonymní dopisnice: „Promiňte, ale já šneky hrozně miluji. Zvláště s křenovou omáčkou.”
Domorodí Australané v buši nikdy nehladovějí
Buš jim poskytuje vše, co potřebují k životu. Její obyvatelé se také objevují ve městech, kde se živí lupínky a zmrzlinou, ale jen do té chvíle, než v buši objeví strom plný chutných, tučných, až 25 cm dlouhých larev bělavé barvy žijících ve dřevě. Stačí strhnout kůru stromu a objevit chodbičku s kýženou lahůdkou, Lovecké náčiní, je vždy k dispozici – stačí tuhé stéblo trávy a vyrobený háček. Jde o housenky motýla drvopleně šedého, které jsou mimořádně výživné: obsahují stopové prvky, železo a 35 % tuku, který váže vodu. Inu, proti gustu…