REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Stalo se ve světě

Gastronomické příběhy ze života z celého světa.

Královská milost za ještěrku

Španělskému invalidovi Amadoru Ruizovi z Madridu příšlo draho, že snědl ješterku – policie mu udělila pokutu ve výši jednoho miliónu peset (asi 230 000 korun).

Michelinské kuře z bufetu za 35 korun. Recept neprodal ani za miliony

Když za své originální kuře v sójové omáčce, které nabízí v obyčejném bufetu v Singapuru, dostal Chan Hon Meng michelinskou hvězdu, stal se jeho stánek nejlevnější restaurací v rozsáhlém gastronomickém průvodci. Za porci kuřete s rýží zaplatí jeho zákazníci pouhých 35 korun. Skromný kuchař teď doufá, že založí nový celosvětový řetězec s kuřaty ve stylu KFC.

V jídle byl slizký vetřelec

35 letý Brit Paul Wilton si zakoupil v pobočce Marks and Spencer v Huntingdonu zabalené vegetariánské jídlo a v něm bylo maso, dokonce živé.

Vuřty z krys

Peru, Lima – Láska k experimentům málem stála jistého peruánského podnikavce život.

Zastřelil kuchaře za přesolenou pečeni

Pořádně okořeněná byla hádka majitele restaurace v jižní Francii s jeho kuchařem. Šlo o přesolenou pečeni a konflikt skončil pro kuchaře smrtí.

Zbytečná smrt za rozvařené špagety

Bestiální vraždu spáchal čtyřicetiletý Richard Rosenthal z Bostonu v USA.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy