REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vietnamský hovězí vývar Pho bo

Tradiční vietnamská polévka, jejíž základem jsou nudle, maso, vývar a bylinky, přináší trochu exotiky i do naší kuchyně. Její historie by vydala na knihu a příprava vyžaduje nějaký čas. Odměnou vám ale bude nezapomenutelný gurmánský zážitek. Pokud milujete asijskou kuchyni, inspirujte se naším receptem, který navíc klasické rýžové nudle nahrazuje nudlemi z konjaku. Ty mají ke kaloriím asi tak daleko, jako je z Prahy do Vietnamu a možná ještě dál. Chuť to ale nijak neovlivní, naopak budete mít z téhle vydatné pochoutky ještě lepší pocit.


Ingredience:

1 balení Slim Pasta thajských nudlí BIO v nálevu,
hovězí kližka a kosti na vývar,
100 g hovězí svíčkové (či jiného dobrého hovězího),
2 jarní cibulky,
1 svazek koriandru,
1 limetka,
koření (badyán, kardamom a celá skořice),
čerstvý zázvor,
chilli papričky,
bambusové klíčky,
rybí omáčka,
citronová tráva.


Postup:

Ideální je připravit si z hovězí kližky, kostí a koření silný vývar. Ten se obvykle vaří asi 5 hodin na velmi mírné ohni a následně je třeba důkladně ho scedit. Na oleji orestujte koření (skořici, kardamom a badyán), přidejte očištěný zázvor a cibulku a ještě jednou krátce restujte. Obsah pánve přidejte k vývaru a vše vařte ještě dalších 10 minut. Hovězí svíčkovou nakrájejte na tenké plátky a marinujte lžičkou rybí omáčky. Thajské nudle propláchněte pod studenou tekoucí vodou a spolu s masem přidejte do vroucího vývaru. Povařte 2 minuty a servírujte do hluboké mísy. Navrch přidejte čerstvý koriandr, bambusové klíčky a citronovou trávu a zvlášť servírujte chilli papričky s limetkou.


Odkazy:
https://www.slimpasta.cz/recepty/vietnamsky-hovezi-vyvar-pho-bo/

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy