REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočková polévka s rýží a slaninou

Žlutá, černá, zelená, velkozrnná..Při vaření máte na výběr z několika druhů čočky. Pokud si vyberete tu červenou, za pár minut budete servírovat polévku plnou vitamínů, minerálů a bílkovin. Červená čočka má ze všech druhů luštěnin nejlepší stravitelnost a skvěle prospívá celému trávicímu systému. V kombinaci s nízkokalorickou rýží, která má minimální počet kalorií a žádné sacharidy, tak vykouzlíte sytý a lahodný oběd či večeři, která perfektně zapadne do vašeho redukčního plánu.


Ingredience:

1 balení Slim Pasta rýže BIO v nálevu,
½ litru vývaru
200 g červené čočky,
1 mrkev,
1 malá cibule,
2 plátky kvalitní slaniny,
petrželka,
sůl a pepř na dochucení.


Postup:

V hrnci osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte mrkev. Po chvíli vsypte červenou čočku, zalijte vývarem a okořeňte. Vařte asi 10 minut a poté přimíchejte propláchnutou konjakovou rýži a vařte dalších 5 minut na mírném ohni. Při servírování posypte osmahnutou slaninou a petrželkou.


Odkazy:
https://www.slimpasta.cz/recepty/cockova-polevka-s-ryzi-a-slaninou/

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy