REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boršč s rýží



Ingredience:

1 balení Slim Pasta rýže BIO v nálevu,
½ litru silného hovězího vývaru,
200 g konzervovaná krájená rajčata,
1 větší brambora,
90 k zakysané smetana,
2 ks červené řepy,
2 mrkve,
1 stroužek česneku,
1 celer,
1 mrkev,
1 cibule,
koření – bobkový list, kuličkový pepř,
snítka čerstvého kopru,
sůl a pepř na dochucení.


Postup:

V hrnci rozpalte tuk a orestujte veškerou kořenovou zeleninu. Po chvíli přidejte nakrájenou cibuli, smažte dozlatova a poté konzervovaná rajčata. Důkladně míchejte, podlijte hovězím vývarem a duste. Po pár minutách přidejte nakrájenou červenou řepu na kostky pokrájenou bramboru a přidejte i další koření dle libosti. Během vaření polévku ochutnávejte a dochucujte, klidně vinným octem či špetkou cukru. Slim Pasta rýži propláchněte pod tekoucí vodou a těsně před servírováním na chvíli prohřejte v polévce. Boršč servírujte s trochou zakysané smetany a snítkou čerstvého kopru.


Doporučení:

Tip: pro milovníky masa doporučujeme do polévky přidat mix kousků vepřové plece a hovězího.


Odkazy:
https://www.slimpasta.cz/recepty/borsc-s-ryzi/

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy