REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karelské pirohy po česku

Pokud toužíte proniknout do tajů severské kuchyně, ochutnejte typickou finskou chuťovku - Karelské pirohy. Hojně se pečou během vánočních svátků, ale najdete je v místních pekárnách během celého roku. Běžně se přikusují k polévce, steaku ze soba nebo jen tak. My jsme pro vás připravili variantu z listového těsta, speciální sticky rýže a lahodného nízkokalorického kečupu bez cukru a tuku.


Ingredience:

1x balení Slim Pasta sticky rýže bez nálevu
1x balené, rozválené listové těsto
nízkokalorický kečup Slim Pasta nebo nízkolaorický dresink Barbecue
50 ml smetany
50 g goudy
vajíčko na potření
sůl a pepř na dochucení


Postup:

Rozválené listové těsto nakrájejte na 8 stejných obdélníků. Propláchnutou sticky rýži chvilku povařte ve smetaně, osolte a přidejte nastrouhaný sýr. Směs nechte vychladnout a po 20 minutách poklaďte střed placičky vrchovatou lžící rýžové náplně. Okraje zdvihněte a mírným stlačením mezi prsty vytvarujte ohrádku a lehce zmáčkněte tak. aby směs nevytekla. Pečte na 180 – 200 stupňů po dobu 10 až 15 minut na plechu s pečícím papírem. Po upečení potřete okraje pirohů rozpuštěným máslem nebo vajíčkem a servírujte s nízkokalorickým kečupem či barbecue omáčkou.


Doporučení:

Tip: Pokud chcete upéct Karelské pirohy podle tradičního receptu, připravte si těsto z jemně mleté žitné mouky, vody a lžičky soli a másla na potření.


Odkazy:
https://www.slimpasta.cz/recepty/karelske-pirohy-po-cesku/

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy