REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí Tikka Masala s rýží

Pro milovníky indické kuchyně tu dnes máme tip na jejich klasiku. Postačí vám pár ingrediencí a naše nízkokalorická rýže, kterou jen vybalíte a ohřejete. Indická kuchyně je známá pro své hojné používání koření, proto jím rozhodně nešetřete.<br />


Ingredience:

1 balíček Slim Pasta rýže bez nálevu,
150 g kuřecích prsou,
150 ml smetany ke šlehání,
1 plechovka krájených rajčat,
1 lžíce oleje,
1 větší cibule,
2 rajčata,
lžička nastrouhaného zázvoru,
prolisovaný česnek – dle chuti,
1 lžička kurkumy,
1 lžička mletého římského kmínu,
1 lžička indického kari,
celá skořice,
celý kardamom,
2 hvězdičky badyánu,
4 bobkové listy,
hrst čerstvého koriandru,
sůl,
čerstvá chilli paprička – dle chuti.


Postup:

Rozpalte pánev a osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte zázvor, česnek, mletý římský kmín, kurkumu a indické kari. Restuje asi 2 minuty. Poté přidejte na kostičky nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, plechovku krájených rajčat, smetanu a sůl. Ochuťte chilli papričkou a povařte 15 minut. Mezitím orestujte nakrájená a osolená kuřecí prsa a přidejte do omáčky. Na závěr vyjměte bobkový list, kardamom, badyán a skořici. Vybalte a ohřejte rýži a můžete servírovat.


Odkazy:
https://www.slimpasta.cz/recepty/kureci-tikka-masala-s-ryzi/

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy