REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gerdův guláš z Myrabaru

Autor: Borin Ass
Podávejte horký guláš s kouskem chleba nebo knedlíkem. Pokud si přejete, můžete guláš ozdobit nasekanou petrželkou a přidat lžíci kysané smetany do každé porce.


Ingredience:

800 g hovězího masa (na guláš), nakrájeného na menší kousky
2 cibule, nakrájené na drobné kostičky
3 stroužky česneku, nasekané
2 lžíce slunečnicového oleje nebo sádla
2 lžíce sladké papriky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého černého pepře
1 lžička soli
2 loupaná rajčata, nakrájená na kostičky
2 papriky (červená a zelená), nakrájené na proužky
2 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
500 ml hovězího vývaru
Na podávání: nasekaná petrželka a kysaná smetana (volitelně)


Postup:

V hrnci zahřejte olej nebo sádlo na středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte, dokud nezezlátnou.
Přidejte k cibuli a česneku nakrájené kousky hovězího masa a opékejte, dokud ne zezdola. Pokud je potřeba, přidávejte trochu vody, aby se masa nelepilo.
Jakmile je maso propečené ze všech stran, přidejte sladkou papriku, kmín, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
Přisypte loupaná rajčata, nakrájené papriky a nakrájené brambory. Zamíchejte a vařte asi 5 minut.
Nalijte do hrnce hovězí vývar a promíchejte. Přiveďte k varu, poté ztlumte plamen na minimum, přiklopte hrnec a vařte asi 1 až 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a brambory jsou uvařené.
Pokud je potřeba, dochuťte guláš solí a pepřem podle své chuti.
Podávejte horký guláš s kouskem chleba nebo knedlíkem. Pokud si přejete, můžete guláš ozdobit nasekanou petrželkou a přidat lžíci kysané smetany do každé porce.


Odkazy:

Jiný zdroj

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků