REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaříme v přírodě

Tato rubrika je určena pro všechny, kteří dávají přednost přípravě jídel v přírodě. Většinou se musíme přizpůsobit okolnostem, záleží na tom, jak jsme zrovna vybaveni. Na dovolenou sebou vozíme například nádobí, propan-butanový vařič, nebo elektrickou pánev. Na kratších výletech nám však úplně postačí pouze zápalky, kousek alobalu, olej a samozřejmě sůl.

Pečení ryb v hlíně

Zajímavou možností je ryby v přírodě upéci zabalené do pergamenového (pečícího) papíru nebo do listů trávy, oplácané mokrou hlínou a vložené do žhavých uhlíků …

Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu

V alobalové nádobce upevněné na klacku lze připravi mnoho chutným pokrmů, jako rybí filé, rajčata, houby či vajce natvrdo, ale také uvařit horký čaj či skvělou voňavou kávu.

Ryby v popelu

V přírodě, například na vandru nebo na rybářské dovolené, si někdy musíme vystačit s málem. Většinou stačí sirky, alobal, sůl, olej a samozřejmě ryby v potoce.

Setonův hrnec – příprava ryb

Již několik desítek let používají trempové nebo rybáři tzv. “Setonův hrnec”. Údajně byl tento způsob přípravy jídel převzatý od indiánských kmenů.

Uzené ryby – extra delikates

Uzení ryb pro vlastní potřebu je velmi jednoduché zpestření jídelníčku, zvláště na dovolené nebo na delší rybářské výpravě, kde si můžeme nachytat kvalitní ryby sami. Mezi úlovky vhodné k uzení patří kromě mořských ryb (makrela, sleď, losos, platýz, sardinky, úhoř atd.) také některé ryby sladkovodní. Zvláště dobře se hodí kapr, lín a pstruh. Všeobecně platí, že tučnější ryby jsou chutnější, než ryby s nízkým obsahem tuku. Například okoun a štika nejsou po vyuzení nic moc, jejich maso je příliš suché.
Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.