Zdravotní menu a ostatní příležitosti
Tipy na menu vhodné na podporu imunity, ale i při různých zdravotních problémech. Ostatní jinde neuvedené menu.
Víme, jak posílit imunitu v době koronaviru: Připravte si vitamínové menu
reklama
Tipy na menu vhodné na podporu imunity, ale i při různých zdravotních problémech. Ostatní jinde neuvedené menu.
reklama
Jarní bylinková polévka - Polévka zelené barvy vonící po použitých bylinkách a koření, ozdobená natvrdo uvařenými vejci.
Jehněčí pilaf - Tento recept je varianta receptu původem z Turecka. Jinak pilaf je pokrm typický pro východní Evropu a Střední východ, o jeho původ se pere více zemí. Jak už to bývá, existuje stovky vyriant tohoto pokrmu!
Smažené kostky rybího filé, šťouchané brambory, červená řepa - Kostky rybího filé pokapané citronovou šťávou, obalené v klasickém trojobalu, pak usmažené pěkně dozlatova, servírované se šťouchanými brambory ochucenými na sádle opečenou cibulí spolu s kostkami uzeného masa.
Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.
Bezlepková velikonoční sekaná s cizrnou - Zabere to trochu více času, ale výsledek bude prostě skvělý! Vyzkoušejte tento recept na moc dobou velikonoční nádivku, kterou si mohou dopřát i lidé s alergií na klasickou mouku.
Velikonoční králík s karlovarským knedlíkem s kopřivami - A kdy jindy než právě před Velikonocemi vyzkoušet pomalu pečeného králíka na víně s karlovarským knedlíkem s kopřivami.
Vaječná tlačenka z formiček - Vaječná tlačenka je vždycky dobrý nápad jak na studený předkrm, tak ji lze podávat jako chutnou svačinku, spolu s čerstvým pečivem.
Více receptů, nejen těch velikonočních, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...
Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy