Jídlo často jíme hlavně očima. Proto je dobré vybírat takové ingredience, které jídelníček obohatí o důležité vitamíny, sacharidy a bílkoviny, ale také potěší právě na talíři. Ochutnejte a inspirujte se lehkým a vydatným salátem s kuřecím masem od Drůbežářského závodu Klatovy.
Ingredience:
400g Kuřecího prsa od Drůbežářského závodu Klatovy
2 ks rajče
Polníček
1 ks brokolice
4 ks vejce vejce uvařená 2-3 ks
100 g žervé
Sůl
Pepř
Olej
Těstoviny
Černé olivy
Postup:
1/ Nejdříve si osolte a opepřete kuřecí maso a opečte na pánvi ze všech stran zprudka. Jakmile se maso zatáhne a opeče, tak ho dejte ještě na deset minut do trouby, aby se dopeklo. Mezitím si uvařte vejce a těstoviny. Nad párou zároveň poduste brokolici.
2/ Vyndejte maso z trouby a uvařená vejce oloupejte. Slijte těstoviny a nechte vše vychladnout.
3/ Připravte si misku, do které vsypte těstoviny, uvařenou brokolici, nakrájená rajčata na měsíčky, olivy a smíchejte s žervé. Poté přidejte pokrájená vejce, brokolici, polníček a kuřecí maso, které nakrájíte na plátky.
Odkazy: