Thajská kuchyně je velmi oblíbená a v kombinaci s kuřecím masem si pochutná opravdu každý. Vydatná a jednoduchá kuřecí polévka od Drůbežářského závodu Klatovy potěší všechny příznivce výraznějších chutí.
Ingredience:
400 g kuřecích prsou od Drůbežářského závodu Klatovy
800 ml kokosového mléka
500 ml kuřecího vývaru
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce třtinového cukru
Kousek zázvoru
2 větší šalotky
250 g žampionů
2-3 lžíce slunečnicového oleje
Česnek
Chilli paprička dle chuti
Limetka
Postup:
1/ Nejdříve si pokrájejte šalotku a česnek najemno. Oloupejte si kousek zázvoru a nakrájejte na tenké plátky. Kuřecí maso si pokrájejte na drobné kousky a dle chuti můžete pokrájet i chilli papričku.
2/ Ve wok pánvi si osmahněte zlehka šalotku, přidejte česnek a nechte rozvonět. Přídejte chilli papričku dle chuti a zalijte kuřecím vývarem. Nechte chvilku povařit a přidejte kokosové mléko, zázvor a nechte opět povařit.
3/ Poté přijdete do polévky kuřecí maso, pokrájené žampiony, rybí omáčku, cukr a šťávu z limetky.
4/ Po deseti minutách od přidání posledních ingrediencí ochutnejte a případně dochuťte rybí omáčkou.
Tip: Pro finální chuť na talíři ozdobte koriandrem, chilli nebo jarní cibulkou.
Odkazy: