Příprava bramborového salátu je úkol, který si žádá více času, a proto hospodyňky připravují<br /> salát již den předem a nechají ho uležet přes noc v lednici. Případně si přivstanou a<br /> nachystají ho brzy ráno. Nicméně kuřecí řízky je dobré dělat čerstvé. Jednoduchý tip, jak je<br /> udělat křupavé a šťavnaté vám přináší Drůbežářský závod Klatovy.
Ingredience:
500 g Kuřecí prsní řízky od Drůbežářského závodu Klatovy/či 500 g Kuřecí stehenní řízky od
Drůbežářského závodu Klatovy
Strouhanka
2 vejce
Hladká mouka
Bylinky dle chuti
Sádlo/přepuštěné máslo/řepkový olej
Postup:
1/ Kuřecí prsní či stehenní řízek omyjte studenou vodou, zlehka osušte a podle tloušťky masa a naklepejte nebo případně seřízněte. Maso se musí smažit rovnoměrně.
2/ Každý řízek z obou stran lehce osolte a obalte v přesáté hladké mouce. Maso pak obalte
v rozšlehaném vajíčku. Přidat můžete do vajec na dochucení bylinky nebo česnek.
3/ Po obalení moukou a vajíčkem následuje další vrstva – strouhanka. Můžete si udělat svoji
domácí nebo využít koupenou.
4/ Obal k masu pěkně přimáčkněte, aby neopadával.
5/ Do rozpáleného tuku řepkový olej, přepuštěné máslo, sádlo) vložte jeden až dva plátky
řízků a smažte pozvolna ve vyšší vrstvě přibližně 4-5 minut dozlatova. Do řízků během
smažení nepíchat, vytekla by šťáva a ani neotáčet.
6/ Po smažení nechte řízky okapat na papírovém ubrousku a můžete podávat
s bramborovým salátem
Tip: Do strouhanky můžete přidat parmazán, sezamová semínka nebo maso obalit<br />
v rozdrcených kukuřičných lupíncích.
Odkazy: