REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexický vývar s kuřecími knedlíčky

Podzim a hřejivé polévky to je jasná sázka na jistotu. Patříte mezi milovníky polévek a právě na podzim si je rádi dopřáváte, ale už nemáte tolik inspirace? Rádi byste vyzkoušeli i pestřejší kombinace polévek? Inspirujte se u Drůbežářského závodu Klatovy a vyzkoušejte mexický vývar s kuřecími knedlíčky.


Ingredience:

Knedlíčky:
250 g kuřecího mletého masa DZ Klatovy
2–3 lžíce hrubé kukuřičné mouky
2–3 lžíce mléka
1 vejce
1 nasekaná cibulka a česnek
sůl
pepř

Na polévku:
1,5 l masového vývaru (lze připravit z kuřecích stehen nebo čtvrtek DZ Klatovy)
1 plechovka loupaných rajčat
1 červená paprika
1 velká cibule
hrst polévkových těstovin
sůl
pepř
hrst čerstvých lístků koriandru
případně tabasco na dochucení


Postup:

1/ Smíchejte v míse přísady na knedlíčky a navlhčenýma rukama vytvarujte kuličky zhruba velikosti ořechu. Dejte stranou do chladu.
2/ Množství mléka závisí na druhu a savosti kukuřičné mouky; důležité je, aby směs nelepila a knedlíčky se dobře tvarovaly.
3/ Vývar v hrnci přiveďte do varu, plamen stáhněte, přilijte rajčata i se šťávou a přidejte papriku i cibuli.
4/ Osolte a okořeňte podle chuti. Vsypte těstoviny, stáhněte plamen a deset minut povařte.
5/Přidejte knedlíčky a povařte je ještě deset patnáct minut, až vyplavou na povrch.
6/ Posypte lístky koriandru, případně přiostřete chuť tabascem.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy