REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vlastnosti rybího masa


Rybí maso je s vyjímkou tučných druhů, velmi lehce stravitelné, proto se hodí i jako dietní pokrm. Obsahuje řadu důležitých živin, jako jsou vitamíny zejména skupiny A a B, také řadu nerostných látek, důležitých pro lidský organismus. Mořské ryby jsou zdrojem jódu a některé tučné ryby i vitamínu D.

Bohužel rybí maso se, díky svému vysokému obsahu vody, rychle kazí. Také při tepelné ůpravě se často rozpadá a mno- ho lidí ryby nejí právě pro četnost kostí v masu obsažených. Také charakteristický rybí pach odrazuje některé strávníky od konzumace ryb. Tomu všemu se dá předejít správnou a vhodnou přípravou. Dobře upravené rybí maso je chutná a hodnotná potrava. Kvalita se ale liší podle druhu ryb, jejich stáří a stavu, velikosti i pro- středí, ve kterém ryba žila.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy