REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny


Odkud těstoviny pocházejí, se dodnes nedá přesně zjistit. Je ale velice pravděpodobné, že z arabského světa. Podle způsobu výroby se těstoviny dělí ještě na sušené, nesušené, plněné, zmrazené a balené vakuově nebo v inertní atmosféře.

Sušené smějí mít maximální vlhkost 13 %. Aby nepřejímaly cizí pachy, musí být odděleny od aromatických látek a musí se skladovat při teplotě maximálně 5°C. balené vakuově nebo v inertní atmosféře mají mít vlhkost 20 – 38 % a musí se skladovat při maximální teplotě 10°C. Nesmějí se balit do průsvitného nebo průhledného obalu, aby nedocházelo ke zkreslení barvy. Na trhu je asi 300 druhů těstovin.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy