REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salsiccia


Salsiccia (vyslovujte salsičča) je syrová italská klobása. Po celé Itálii lze zakoupit mnoho variant těchto klobás, co region, to několik variant se značkou chráněného původu. Na rozdíl od sušených klobás se musí uchovávat v chladu a co nejdříve spotřebovat.

Syrová klobása vyžaduje tepelnou úpravu, asi nejvhodnější je její příprava opečením na pánvi nebo upečením v troubě. Na gril není příliš vhodná. Nejvíc ji svědčí dušení, tedy dobré je krátce ji opéci na pánvi a pak podusit v nějaké tekutině, například v omáčce. Pokud se jen vaří, zbytečně ji připravíte o část chutí, a když se jen peče či opéká bez tekutiny, klobása se často po vnější straně připálí dřív, než se uvnitř dostatečně dodělá. Je třeba ji totiž tepelně upravovat nejméně 15-20 minut.

Při opékání či pečení je tedy vhodné klobásky mírně podlít vodou, pak nehrozí jejich praskání či připálení, viz text výše.


reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy