REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát Lollo rosso


Je červená verze Lollo biondo a pochází rovněž z Itálie. Kromě barvy se oba druhy v ničem neliší. Mladé hlavičky jsou křehčí a chutnají jemněji. Řadí se také mezi saláty k česání, vyniká statnějším vzrůstem a zkadeřenými listy. Skvěle se hodí k přípravě klasického salátu, případně ho lze kombinovat s jinými druhy.

Saláty ze skupiny batavia jsou nejvhodnější pro rychlé letní lahůdkové večeře. Míchaný se šunkou a hořčičnou zálivkou, s pečeným masem a bylinkovým octem, s tuňákem a citrónovou zálivkou s olivovým olejem nebo se zakysanou smetanou a natvrdo vařenými vejci.

Přestože vypadá statně, jeho listy jsou pěkně jemné. Je chudý na kalorie, ale obsahuje hodně vitaminů skupiny B a jemně nakrájené listy zpestří salátovou směs. Obsahuje mnoho hořčíku, který podporuje výkon svalů a posiluje srdce. Červené odrůdy mají pozoruhodné množství karotenů, které chrání buňky před škodlivými jedy. V obchodech jsou celoročně. Uchovány v zeleninové schránce v chladničce vydrží 1 až 2dny.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy