REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mořské řasy Wakame Muso


Wakame je velmi blízká řase Kombu, v některých receptech může Kombu nahradit. Stejně jako Kombu zabraňuje šedivění vlasů, mnohdy dokáže pomoci, aby prošedivělé vlasy ztmavly.Wakame je dlouhá řasa s temně zelenými listy, rostoucí v okolí ostrova Hokkaidó. Wakame je nepostradatelnou součástí japonské stravy, v japonské lidové medicíně se používá na čištění krve a posílení krevního oběhu. Miso polévku s Wakame používají již po celé generace japonské ženy pro rychlé zotavení po porodu. Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou. Řasy servírujte sice v malých množstvích, ale zato pravidelně. Používají se spíše jako koření při vaření luštěnin (doba přípravy se tím zkracuje) nebo se přidávají pro zvýraznění chuti do polévek či zeleninových jídel.Složení: Wakame (Undaria pinnatifida)Návod k přípravě: Řasu opláchněte a 10 minut namáčejte ve vodě, potom vařte 20-30 minut. Wakame je vhodná do salátů, polévek atd.Zdroj: bioletnany.cz


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy