REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravský zemákovník


K přípravě tohoto pokrmu se brambory nevaří, nýbrž se oloupou za syrova, pak se pokrájejí a dají do hrnce, zalijí se sladkou smetanou a osolí. Pozvolna se vaří, aby se nerozvařily. Mezitím dusíme na 1500 až 2000 g brambor 1/8 másla s jednou celou oloupanou cibulí a jednou polévkovou lžící mouky, smetanu scedíme z brambor a dušená cibule s máslem se s ní rozdělá. Dle potřeby můžeme přidat ještě trochu smetany, abychom získali hustou omáčku, kterou osolíme a procedíme na brambory. K tomu přidáme ještě kousek másla a pokrm dobře promícháme. Předkládá se úplně horký. Místo smetany můžeme použít i mléko.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy