REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lavaš


Lavaš může být až 60 cm dlouhý a 30 cm široký. Nejrozšířenější je v Turecku, Ázerbájdžánu, Arménii, Gruzii a Íránu. Populární chléb východního Středomoří a Na Kavkazu se tradičně připravoval na stěnách rozpálených hliněných pecí zapuštěných do země. Je podobný tortille nebo indickému chlebu. V našich podmínkách se skvěle hodí například na cesty nebo tam, kde chceme bez problémů zkonzumovat porci plnohodnotného studeného občerstvení, které dobře chutná a zasytí.Jen musíme vědět, jak na to. Lavaš je tvárnější, když ho před plněním trochu navlhčíme. Dobré je všechny přísady spojit například majonézou, pomazánkou nebo tučným žervé, což Veronika neudělala. Pak je třeba placku pevně zavinout, zabalit do fólie, nechat vychladit a teprve poté případně porcovat. Jen tak se bude lavaš dobře polykat.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy