REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Japonské nudle


O japonských nudlích by se dala napsat celá dlouhá kapitola. Je jich několik druhů a každé z nich jsou svým způsobem zajímavé. Široce užívané jsou levné pohankové nudle „soba“. V jednotlivých krajích Japonska se chuťově i vzhledově značně liší a to i barvou od bílé až po tmavošednou. Někdy jsou krátké, připomínající vzhledem špagety, ale jinde jsou až metr dlouhé a mají čtvercový průřez. Jedí se jak teplé, tak i studené. Zalévají se různými omáčkami nebo se dávají do polévek spolu s kusem masa a zeleniny.Jiným typem nudlí jsou pšeničné nudle „udon“, které se používají převážně do polévek a konzumují většinou teplé.Nutné je též zmínit se o vlasových nudlích podobného typu, jaký je oblíbený oblíbený v Číně. Tyto vlasové nudle, vyrobené z rýžové mouky, se také podávají v polévkách a zároveň jsou součástí pokrmu „suki-jaki“. Ještě tenčí nudle se nazývají „sómen“. U nás dnes koupíme mnoho druhů japonských nudlí, lze je v nouzi nahradit špagetami.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy