REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Japonské nudle


O japonských nudlích by se dala napsat celá dlouhá kapitola. Je jich několik druhů a každé z nich jsou svým způsobem zajímavé. Široce užívané jsou levné pohankové nudle “soba”. V jednotlivých krajích Japonska se chuťově i vzhledově značně liší a to i barvou od bílé až po tmavošednou. Někdy jsou krátké, připomínající vzhledem špagety, ale jinde jsou až metr dlouhé a mají čtvercový průřez. Jedí se jak teplé, tak i studené. Zalévají se různými omáčkami nebo se dávají do polévek spolu s kusem masa a zeleniny.Jiným typem nudlí jsou pšeničné nudle “udon”, které se používají převážně do polévek a konzumují většinou teplé.Nutné je též zmínit se o vlasových nudlích podobného typu, jaký je oblíbený oblíbený v Číně. Tyto vlasové nudle, vyrobené z rýžové mouky, se také podávají v polévkách a zároveň jsou součástí pokrmu “suki-jaki”. Ještě tenčí nudle se nazývají “sómen”. U nás dnes koupíme mnoho druhů japonských nudlí, lze je v nouzi nahradit špagetami.


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.