REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jamón ibérico


Jamón ibérico je vyráběn ze speciální rasy černých prasat iberských. Iberská rasa prasete je mnohem vzácnější než bílá rasa běžného prasete a vykazuje oproti ní několik zásadních výhod, které se projevují v chuti, vůni a konzistenci jamónu. Ve Španělsku se na celkové produkci jamónu podílí jamón ibérico pouze z 10 %. Základním typem sušené šunky z iberského prasete je Jamón ibérico de cebo (zadní kýta) nebo Paleta ibérica de cebo (přední kýta). Maso iberských prasat může získat další chuťový odstín při dokrmování prasete žaludy ve volném výběhu. Pokud prasata získají požadovanou hmotnost výhradně konzumací žaludů, vznikne nejkvalitnější typ iberské šunky – Jamón ibérico de bellota (zadní kýta) nebo Paleta ibérica de bellota (přední kýta).


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.