REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí kulatá plec (falešná svíčková)


Tento kus masa pochází ze zadního plece hovězího skotu. Svým tvarem připomíná hovězí panenskou svíčkovou, odtud také pramení často používaný výraz falešná svíčková. Má kratší svalová vlákna než váleček a díky větší prorostlosti vazivem je šťavnatější a křehčí. Toto libové maso se výborně hodí na dušení, rychlé opékání, tedy na minutky, nejlépe na malé steaky na způsob medailonků. Může se i špikovat a hodí se také do omáček.Jiné názvy: Latinsky – M.Supraspinatus, anglicky – Chuck tender, německy – Falsches filet, francouzsky – Jumeau, italsky – Girello di spalla, portugalsky – Agulha.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy