REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gahwa (kahwa)


Silná arabská káva. Tato káva se vaří v džezvě a to tak, že se vaří v džezvě voda s cukrem, pak se přidá káva a nechá se asi čtyřikrát vzkypět, spolu s kardamonem. Káva se pije sladká, podle toho k jaké příležitosti se podává. Čím veselejší je událost v rodině, jako svatba, narozeniny atd. tím je káva sladší. A čím smutnější, tak naopak. Při sebekratším obchodním jednání se podává káva. Stačí se na trhu zeptat obchodníka na nějaké zboží a on Vám nabídne kávu. Není radno nápoj odmítnout, protože by se mohl hostitel urazit. Kávy jsou tři druhy: „mazbúd“ – se značným množstvím cukru, „uassat“ – s o něco menším množství cukru a „murrá“ – bez cukru.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy