REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fosfor


Je obsažen v mléce a mléčných výrobcích, pečivu a ostatních obilovinách, mase a masných výrobcích, drůbeži, semenech, vejcích, baklažánech, rybách, sýrech, droždí, celozrnných obilninách a ořechách.

U dospělého člověka je ho asi 850 g, z toho se 85 % koncentruje v kostech a zubech. Dostatek fosforu dokáže zvyšovat fyzický výkon a zahnat únavu. Každá buňka našeho těla používá fosfor, látku, která přispívá k uvolňování energie v organismu tím, že pomáhá zpracovávat tuky a škroby. Urychluje hojení a růst tkáně. Denní doporučená optimální dávka je do 1 gramu.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy