Italský hořký žaludeční likér, který se může podávat po těžkém jídle jako pánský digestiv, nejčastěji ale při žaludečních nevolnostech.
Fernet Branca
reklama
Italský hořký žaludeční likér, který se může podávat po těžkém jídle jako pánský digestiv, nejčastěji ale při žaludečních nevolnostech.
reklama
Hovězí líčka na pepři a pivu, dušená kapusta - Dnes tak moderní surovina, hovězí líčka se dají připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte například tento recept na líčka podušená v hrnci podlitá pivem a hovězím vývarem, dochucená, kromě jiného, bylinkami a barevným pepřem, servírovaná, v tomto případě, s kapustou a vařenými brambory.
Kuřecí Čachochbili - Gruzínská národní specialita, jež se připravuje nejčastěji z kuřete, ale také z hovězího a skopového masa, rajčat, cibule, česneku, bylinek a koření.
Pomalená křížová kost (vepřový ocásek) - Recept na využití pomalého hrnce. Připravte si v něm například křížovou kost z prasátka. Křížové kosti jsou v kuchyni neprávem opomíjenou surovinou. K přednostem patří výtečná chuť tohoto masa a také nízká cena vepřových ocásků.
Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.
Pampeliška, proklatý plevel, ale také úžasně zdravá bylinka - Zatím, co zahrádkáři Smetánku lékařskou, jak se také pampeliška jmenuje nenávidí, a snaží se jí většinou neúspěšně ze zahrádek vyhubit, bylinkáři či milovníci dobré kuchyně ji zase milují pro její všestranné využití nejen v bylinkářství, ale také v kuchyni.
Smrkové či borové jehličí chutná i léčí - Zní to možná pro nás Čechy šíleně, ale například v severských zemích smrčiny běžně používají ke kulinářské přípravě. Pokrmy z jehličí mají svou osobitou vůni a chuť … a jsou také zdravé!
Medvědí, jinak také lesní česnek, zapomenutá bylinka je dnes zase in! - Ano, v zahrádce se umí neuvěřitelně rozrůst a pak se ho neumíme zbavit, jelikož umí být velmi umíněný a roste i tam, kde to nechceme. Ovšem v lese u vody, kde je vlhčeji, je velmi žádoucí, protože z něho můžeme připravit desítky skvělých pokrmů a jako dochucovadlo je prostě jedinečný.
Zapomenuté bylinky, exotické, přesto u nás rostoucí keře, větvičky dřevin, ale i jiné nezvyklé ingredience, které i přes svou zvláštnost patří do našich kuchyní a mnohé dokáží dodat pokrmům nám dříve nepoznané chutě a vůně. Další články zde: Neobvyklé ingredience a bylinky v naší kuchyni, rady a tipy...
Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy