REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazole Mungo


Druh fazolí pěstovaných v Číně a Japonsku, původem z Indie z jejíhož škrobu se vyrábí vlasové skleněné nudle, které i po tepelné úpravě zůstanou průhledné a působí velmi dekorativně, především v salátech. Hlavními producenty jsou Thajsko, Čína a Austrálie. Říká se jim též zlatá fazole nebo zelená sója, protože mají olivově zelenou barvu. Jsou vydatným zdrojem manganu, železa, hořčíku, folátu a fosforu a vitaminů. Používá se do polévek a nákypů.

Její chuť nejlépe vynikne přidáním kari koření. Hodí se i ke klíčení. Klíčky jsou sladké a naklíčením se obsah vitaminů, především B, může zvýšit až o 600 procent. Před úpravou je namáčíme na 4 až 8 hodin a vaříme 45 minut, v tlakovém hrnci 10 minut.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy