REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Den hlemýžďů (D´escarfots)


Je každoročně 1. října slaven v Monaku. Pořádá se zde šneková hostina na nejrůznější způsoby. Šneci jsou většinou přivezeni živí z České republiky. Připravují se pro „gourmets“ a to na tyto způsoby: brochette-coquille, vin blanc, bourguignonne, dijonaise.

Nejdříve se šneci vyperou ve vlažné vodě, pak se hodí do vařící vody a po pěti minutách odcedí. Potom se vyberou větší jehlou z ulit, oddělí maso od vnitřností, posypou hrubou soli, v míse rukama propracují, znovu vyperou, v hrnci se zalijí studenou vodou a kyselým bílým vínem ( v poměru 1:1), osolí se, přidá se bobkový list, cibule a vaří do měkka asi 3 hodiny. Uvařená tělíčka dáme do chladu a bereme je podle potřeby.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy