REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočka červená nebo také egyptská


Je dvou druhů – loupaná půlená – obvzláště jemné chuti a nemusí se předem namáčet, ale nesmí se příliš dlouho vařit, protože se rozpadá. Její výstižnější název je oranžová, neboť vařením rychle vybledne a zbarví do žluta. Změkne za několik minut a rychle se rozváří na kaši.

Přidává se do pokrmů s kari a smíchaná s rýží je hlavní přílohou zeleninových i masitých pokrmů ve většině orientálních kuchyní. Neloupaná červená čočka pochází z Argentiny a má podobné využití jako čočka loupaná, jen ji musíme déle vařit. Patří k nejmenším druhům luštěnin a je vysoce ceněna v jihoamerické a indické kuchyni.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy