REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínské zelí


Má dostatek vitaminu C, trochu vitaminu B, sodík, draslík, vápník, hořčík, fosfor a železo, stravitelné bílkoviny, posilující silice a optimální množství vlákniny. Energeticky je velice chudé. Ve 100 g má pouze 16 kalorií, proto je vhodné během redukční diety.

Zelenina z jižní Číny, ze které se většinou připravuje salát a kde je oblíbena již několik tisíciletí. Bot. název Brassica chinensis. Na evropském stole se poprvé objevilo počátkem 20. století, kdy k nám dorazilo oklikou z Ameriky. Velice chutná v masitých pokrmech připravovaných na jedné pánvi. Zelené čerstvé listy používáme do čerstvého zeleninového salátu.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy