REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

BIBC


Mezinárodní barmanská soutěž, která patří mezi nejnáročnější na světě. Vítěz si odnáší nejcennější titul „ Nejlepší barman světa“.

Soutěž je čtyřkolová. BIBC probíhá nejprve na celém světě formou národních kol. Nejlepší barmani ze všech kontinentů světa se pak utkají na světovém finále BIBC v některém „koktejlově vyspělém“ městě. V České republice je tato soutěž koncipována i jako velkolepá show, večer plný nevšedních zážitků a skvělých koktejlů. Cílem je i propagace koktejlů, barové kultury a renesance barmanského řemesla.

Čeští barmané patří již několik let k favoritům. Světového finále BIBC v Londýně v roce 2000 vyhrál Jan Pína a stal se poprvé v historii českého barmanství Nejlepším barmanem světa. Ani v předcházejících ročnících se naši barmané neztratili. Na finále BIBC 99 v New Yorku si sice zvítězilo Japonsko, ale český reprezentant Petr Kimla však získal III. místo v disciplíně „kreativita a inovace“ (tvorba nového koktejlu) a I. místo v disciplíně „vědomostní test“. Zdeněk Javorský zase triumfoval na BIBC 98, kdy přesvědčivě zvítězil v disciplíně „Kreativita a inovace“ a celkově se umístil na III. místě.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy