REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Aditiva


Jsou látky, jimiž jsou obohacovány potraviny, aby se ovlivnila jejich jakost. Jde o látky, které zajišťují trvanlivost potravin a zlepšují jejich vzhled a vůni. Jsou zakázána pro výrobu nezpracovaných potravin, medu, cukru, másla, neochuceného mléka, smetany a kysaných mléčných produktů, těstovin, minerální vody, kávy a čaje ( s výjimkou aromatizovaných ).

Přírodní aditiva jsou rostlinného nebo živočišného původu, zatímco syntetická jsou vyráběná průmyslově. „ Přírodní „však neznamená „ neškodná „ a obráceně, syntetické není synonymem pro škodlivé. Umělá kyselina citrónová ( E 300 ) není škodlivější než její přírodní forma citron. V Evropské Unii je kolem 500 povolených přísad.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy