REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zlevněné recepty paní Maruš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snažíme se zařadit všechny dobré recepty našich čtenářek a čtenářů do běžným kapitol naší databáze. Nápad paní Maruš se nám však  tak líbil, že nejen pro ni, jsme vytvořili samostatnou rubriku „Zlevněné recepty aneb recepty za pár korun”.


Různými životními cestami jsem se dostala do situace kdy nám v naší rodině chybí finance na každém kroku a samozřejmě i na jídlo. Jsem už starší a celý život jsem byla zvyklá celkem dobře a bohatě jíst jídla která jsem ráda sama připravovala. No a nyní zkouším všechny moje tisíckrát ozkoušené recepty ošidit. Zjistila jsem,že se dají uvařit jídla bez vajec, bez mléka a podobně. Takže vařím knedlík jako přílohu bez vajec. Nedávno jsem dělala kynuté knedlíky plněné povidly také bez vajec a mléka a jaké byly chutné a nadýchané ovšem vrcholem byl dort který jsem udělala pro rodinu když jsem měla narozeniny. Korpus byl z majolkové buchty samozřejmě jen z vody a ne z mléka taktéž krém. K tomu všemu jsem zjistila že i z mála se dají udělat chutná jídla a ještě na nich ušetřím. Rozhodla jsem se vám toto napsat a postupně vám moje zlevněné recepty posílat.

Maruš

Poznámka redakce:

Snažíme se zařadit všechny dobré recepty našich čtenářek a čtenářů do běžným kapitol naší databáze. Nápad paní Maruš se nám však  tak líbil, že nejen pro ni, jsme vytvořili samostatnou rubriku „Zlevněné recepty aneb recepty za pár korun”. Máme podobné zkušenosti s penězi, kterých se opravdu někdy nedostává, ale jíst se musí! V archivu jsme proto pro vás našli mnoho chutných receptů na jídla z levných surovin. Dlouholetá gurmánská zkušenost praví, že dobrý bramborák někdy potěší více, jak kaviár, či křepelčí vajíčka a tak se nebojte někdy doma uvařit obyčejný „Oukrop”, či jinou pochutinu našich babiček, nejen, že si pochutnáte, ale ani vás to nebude stát moc peněz!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy