REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zamíchejte s tradičními recepty – klasické drinky v novém stylu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika, která se snoubí s pokušením. Nejen tím je skotská whisky The Singleton of Dufftown z regionu Speyside tolik osobitá. Všechny produkty této značky jsou vyvážené svou chutí, která je cítit atmosférou palírny a sudovým dřevem, ve kterém whisky zrají. Jemnou, sladkou a charakteristickou chuť whisky podtrhávají ovocné tóny, které z pití dělají výjimečný okamžik. Ale co se stane, když se skotská whisky The Singleton of Dufftown použije do klasiky, jakou je koktejl Old Fashioned nebo Whisky Sour?


Drinky ze skotského regionu

Někdo by si možná mohl myslet, že whisky se pije pouze samotná nebo na ledu. Avšak whisky je výborná i v nespočtu koktejlů. Ve světě míchaných drinků není nic zakázáno a přesvědčit se o tom můžete v baru Anonymous, kde drinky ze skotské whisky míchají přímo před vámi.

 

 

Old Fashioned

Tento koktejl patří mezi nejstarší koktejly na světě a jeho příprava není složitá. Ochutnejte tradiční recept na Old Fashioned zjemněný sladkou a ovocnou chutí skotské whisky The Singleton of Dufftown.

K přípravě koktejlu budete potřebovat:

  • 6 cl The Singleton of Dufftown 18yo
  • 1 cl šťávy z třešňového kompotu
  • 2 střiky čokoládového bitters

Začněte tím, že všechny ingredience koktejlu vložíte do shakeru společně s ledem. Dobře protřepejte a poté přeceďte přes sítko do sklenky s ledem. Drink můžete ozdobit třešničkou či ovonět pomerančovou kůrou.

 

 

Whisky Sour

Recept na koktejl Whisky Sour je jednoduchý, výsledek v podobě lahodně vzhlížejícího napěněného koktejlu z The Singleton of Dufftown 12yo však stojí opravdu za to.

K přípravě budete potřebovat:

  • 4 cl The Singleton of Dufftown 12yo
  • 2 cl čerstvé citrónové šťávy
  • 1 cl až 2 cl cukrového sirupu dle chuti (pokud nemáte, nahraďte 1-2 lžičkami moučkového cukru)
  • 2 střiky pomerančového bitters

Vše vložte společně s ledem do shakeru. Dobře protřepejte a poté přeceďte do sklenky s ledem. Na závěr koktejl ozdobte pomerančovou kůrou.

 

 

TIP: Přidáte-li do koktejlu také bílek, obsah shakeru o to lépe protřepejte, aby se koktejl pěkně rozpěnil.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy