REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zamíchejte s tradičními recepty – klasické drinky v novém stylu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika, která se snoubí s pokušením. Nejen tím je skotská whisky The Singleton of Dufftown z regionu Speyside tolik osobitá. Všechny produkty této značky jsou vyvážené svou chutí, která je cítit atmosférou palírny a sudovým dřevem, ve kterém whisky zrají. Jemnou, sladkou a charakteristickou chuť whisky podtrhávají ovocné tóny, které z pití dělají výjimečný okamžik. Ale co se stane, když se skotská whisky The Singleton of Dufftown použije do klasiky, jakou je koktejl Old Fashioned nebo Whisky Sour?


Drinky ze skotského regionu

Někdo by si možná mohl myslet, že whisky se pije pouze samotná nebo na ledu. Avšak whisky je výborná i v nespočtu koktejlů. Ve světě míchaných drinků není nic zakázáno a přesvědčit se o tom můžete v baru Anonymous, kde drinky ze skotské whisky míchají přímo před vámi.

 

 

Old Fashioned

Tento koktejl patří mezi nejstarší koktejly na světě a jeho příprava není složitá. Ochutnejte tradiční recept na Old Fashioned zjemněný sladkou a ovocnou chutí skotské whisky The Singleton of Dufftown.

K přípravě koktejlu budete potřebovat:

  • 6 cl The Singleton of Dufftown 18yo
  • 1 cl šťávy z třešňového kompotu
  • 2 střiky čokoládového bitters

Začněte tím, že všechny ingredience koktejlu vložíte do shakeru společně s ledem. Dobře protřepejte a poté přeceďte přes sítko do sklenky s ledem. Drink můžete ozdobit třešničkou či ovonět pomerančovou kůrou.

 

 

Whisky Sour

Recept na koktejl Whisky Sour je jednoduchý, výsledek v podobě lahodně vzhlížejícího napěněného koktejlu z The Singleton of Dufftown 12yo však stojí opravdu za to.

K přípravě budete potřebovat:

  • 4 cl The Singleton of Dufftown 12yo
  • 2 cl čerstvé citrónové šťávy
  • 1 cl až 2 cl cukrového sirupu dle chuti (pokud nemáte, nahraďte 1-2 lžičkami moučkového cukru)
  • 2 střiky pomerančového bitters

Vše vložte společně s ledem do shakeru. Dobře protřepejte a poté přeceďte do sklenky s ledem. Na závěr koktejl ozdobte pomerančovou kůrou.

 

 

TIP: Přidáte-li do koktejlu také bílek, obsah shakeru o to lépe protřepejte, aby se koktejl pěkně rozpěnil.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Valentýnské müsli snídaně do postele. 4 tipy na romantické recepty

Že každý rok při této příležitosti chodíte na romantickou večeři? To je samozřejmě skvělé! Zkuste však letos svou drahou polovičku překvapit hned na úvod zamilovaného dne a připravte lehkou, ale přitom výživnou snídani až do postele. A protože správná snídaně by měla obsahovat dostatek kvalitních sacharidů, vlákniny a bílkovin, přinášíme vám čtyři tipy na snídaně z müsli.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Tuřín – neprávem zapomenutá zelenina

Tuřín je křížencem vodnice a hlávkového zelí. I když je dobře známý fanouškům kultovního seriálu Černá zmije, který se odehrával v anglickém středověku, tak byl objeven a popsán pravděpodobně až v 17. století ve Švédsku, odkud se rozšířil do Evropy a celého světa. Tuřín je sytý, a hlavně mrazu odolný. A to více než jakákoli jiná zelenina. Díky tomu byl velmi oblíbenou potravou chudých a zejména během světových válek se jednalo o jednoduchou potravinu pro vypěstování i skladování a častou složku jídel. Možná proto, že tuřínu měli všichni už dost, po druhé světové válce vymizel z našich jídelníčků. To je ovšem škoda.

číst dále ...

Poslechněte babičky: Polévka je grunt a v chladném počasí příjemně zahřeje

„Polévka je grunt a maso je špunt,“ také jste to od babičky slýchali? Tak si toto rčení dobře zapamatujte, protože je pravdivé. Polévky působí blahodárně na organismus, v zimě nás příjemně prohřejí a v létě ve své studené formě naopak ochladí. Díky řadě pozitivních účinků na tělo i mysl by měly být polévky součástí každého jídelníčku. Jsou velmi nenáročné na přípravu, a není divu, že si je oblíbili již naši předkové.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy