REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zamíchejte s tradičními recepty – klasické drinky v novém stylu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika, která se snoubí s pokušením. Nejen tím je skotská whisky The Singleton of Dufftown z regionu Speyside tolik osobitá. Všechny produkty této značky jsou vyvážené svou chutí, která je cítit atmosférou palírny a sudovým dřevem, ve kterém whisky zrají. Jemnou, sladkou a charakteristickou chuť whisky podtrhávají ovocné tóny, které z pití dělají výjimečný okamžik. Ale co se stane, když se skotská whisky The Singleton of Dufftown použije do klasiky, jakou je koktejl Old Fashioned nebo Whisky Sour?


Drinky ze skotského regionu

Někdo by si možná mohl myslet, že whisky se pije pouze samotná nebo na ledu. Avšak whisky je výborná i v nespočtu koktejlů. Ve světě míchaných drinků není nic zakázáno a přesvědčit se o tom můžete v baru Anonymous, kde drinky ze skotské whisky míchají přímo před vámi.

 

 

Old Fashioned

Tento koktejl patří mezi nejstarší koktejly na světě a jeho příprava není složitá. Ochutnejte tradiční recept na Old Fashioned zjemněný sladkou a ovocnou chutí skotské whisky The Singleton of Dufftown.

K přípravě koktejlu budete potřebovat:

  • 6 cl The Singleton of Dufftown 18yo
  • 1 cl šťávy z třešňového kompotu
  • 2 střiky čokoládového bitters

Začněte tím, že všechny ingredience koktejlu vložíte do shakeru společně s ledem. Dobře protřepejte a poté přeceďte přes sítko do sklenky s ledem. Drink můžete ozdobit třešničkou či ovonět pomerančovou kůrou.

 

 

Whisky Sour

Recept na koktejl Whisky Sour je jednoduchý, výsledek v podobě lahodně vzhlížejícího napěněného koktejlu z The Singleton of Dufftown 12yo však stojí opravdu za to.

K přípravě budete potřebovat:

  • 4 cl The Singleton of Dufftown 12yo
  • 2 cl čerstvé citrónové šťávy
  • 1 cl až 2 cl cukrového sirupu dle chuti (pokud nemáte, nahraďte 1-2 lžičkami moučkového cukru)
  • 2 střiky pomerančového bitters

Vše vložte společně s ledem do shakeru. Dobře protřepejte a poté přeceďte do sklenky s ledem. Na závěr koktejl ozdobte pomerančovou kůrou.

 

 

TIP: Přidáte-li do koktejlu také bílek, obsah shakeru o to lépe protřepejte, aby se koktejl pěkně rozpěnil.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Existuje dokonalé jídlo? Anthony Bourdain se to vydal zjistit

Anthony Bourdain byl rokenrolovou hvězdou světa gastronomie. Proslavil se v doběla rozpáleném pekle newyorských kuchyní, svým džentlmenstvím a láskou k francouzské kuchyni. V letech 2013–2018 se vydal na fascinující gastronomickou jízdu kolem světa. A jaký byl jeho cíl? Najít dokonalé jídlo.

číst dále ...

Ochutnejte neotřelé sýrové lahůdky z grilu

Vyzkoušejte třeba ručně vyráběný pařený sýr Grilami z kravského mléka z litovelské sýrárny La Formaggeria Gran Moravia. Protože skvěle odolává i vysokým teplotám a neroztéká se, je jako stvořený ke grilování a smažení.

číst dále ...

Kouzlete se saláty a připravte si svěží večeři

Dostaňte se na léto do formy. Vyzkoušejte namísto těžkých a smažených pokrmů lehká jídla, jako jsou čím dál oblíbenější Buddha bowls. Přestože můžete mít pocit, že vás zeleninový salát nezasytí, věřte, že v kombinaci s kvalitním masem nebo sýrem, tomu bude právě naopak. Nejen, že zaženete hlad, ale budete mít také spoustu energie. Salát nemusí být jen kombinace nakrájené zeleniny, ale mísa plná vyvážených a plných chutí.

číst dále ...

Zpestřete si grilování prvním nutričně kompletním rostlinným burgerem od české Many

Česká firma Mana přišla s novinkou, kterou je první nutričně kompletní rostlinný burger na světě. I přes jeho rostlinný původ neztrácí tento burger nic na chuti ani textuře. Díky intenzivnímu vývoji se podařilo vytvořit burger, který chutná stejně dobře jako ty masové, má pevnou strukturu, a přitom je i skvěle šťavnatý. ManaBurger není jen pro vegany, ale i pro ty, kteří mají rádi chuť poctivého burgeru z hovězího masa, ale chtějí si místo něj občas dopřát zdravější a nutričně plnohodnotnou alternativu vyrobenou s výrazně nižším dopadem na planetu. Výroba tohoto burgeru je totiž výrazně šetrnější k životnímu prostředí než produkce hovězího masa. Energetická náročnost je o polovinu nižší a spotřeba vody dokonce o 99 %.

číst dále ...

Dnes poprvé otevírá „Kukang Coffee“ – v Česku unikátní kavárna, která pomáhá chránit outloně na Sumatře!

Právě dnes otevřela své dveře prvním hostům unikátní „ochranářská“ kavárna „Kukang Coffee“! Můžete si v ní vychutnat šálek kávy a podílet se tím na ochraně outloňů a pomoci farmářům z daleké Sumatry. Poznejte s námi příběh kávy, která chrání přírodu!

číst dále ...

4 nejlepší třešňové Cake Pops recepty

Tak dobré a přitom tak rychle pryč. Třešně jsou jedna z těch typicky letních surovin, která je pryč dřív, než se rozkoukáte. Vrhněte se na ně tento rok pořádně a až se vám přejí čerstvé, zakomponujte je do dezertů! Hitem jsou teď dezerty, které si každý jednoduše vezme do ruky bez složitého krájení a oddělování.

číst dále ...

3 okamžiky, kdy se vyhnout cukru a vsadit na svačinku plnou bílkovin

Když nás trápí pocit hladu, zaženeme ho jídlem. Spousta potravin ho dokáže přirozeným způsobem potlačit, obzvlášť potom ty, které jsou bohaté na proteiny a navozují rychlý pocit sytosti. Jiné zase naopak ovlivňují chutě a je lepší se jim vyhnout obloukem. Jsou to ty s vysokým glykemickým indexem, které sice „zaplácnou“, ale zanedlouho se žaludek ozve znovu a o to silněji. Obzvlášť pozor si dejte na potraviny, v kterých byste nenápadně ukrytý cukr nečekali. Ozývá se hlad nevhod? Zažeňte ho unikátní proteinovou tyčinku bez přidaného cukru.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy